ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

Yaz Kur’an kursları yurdun dört bir yanında büyük bir heyecan ve katılımla devam ediyor.   Payas ilçesi Mescid-i Aksa Camisinde okulların tatile girmesiyle birlikte düzenlenen kurslarda çocuklar hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar.

‘Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun’ sloganıyla başlatılan kurslara yurt genelinde çocuklar büyük ilgi gösterdiler. Kur’an-ı Kerim ve dini eğitimlere katılan çocukların eğitim dışındaki zamanlarda eğlenceli vakit geçirebilmesi için kurslarda etkinlikler de yapılıyor. Ülke genelinde yaz Kur’an kurslarında din görevlileri öğrencileri camiye alıştırmak, sevdirmek ve yüce dinimizin esaslarını öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra, Peygamber Efendimizin hayatı, ibadet ve ahlak konularında eğitim alıyorlar.

ÇOCUKLARA SANAT VE SPOR EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Sadece kurs saatlerinde değil günün her saatinde camiye gelen öğrenciler, masa tenisi oynuyor ve Hacivat-Karagöz gösterileri izliyorlar. Din görevlileri ile basketbol, futbol ve satranç oynayan öğrenciler musiki, ebru ve hat sanatlarında da eğitim alabiliyorlar. Aktiviteler öğrencilerin, motivasyonunu artırıyor, ezber yaparken performanslarını yükseltiyor. Dersini erken bitiren, ezberini zamanında tamamlayanlara, daha geniş oyun oynama zamanı tanınıyor.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.