ARSUZ’DA CUMHURİYET BALOSU

ARSUZ’DA CUMHURİYET BALOSU

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihte emperyalizme inat emperyalizme ilk yenilgiyi tattıran Mustafa Kemal’in eseri olduğunu söyledi.

Arslan, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdikleri ‘Cumhuriyet Balosunda’ yaptığı konuşmada, aydınlanmanın adı olan Cumhuriyetin bundan 99 yıl önce ilan edildiğini anımsattı.

Etkinliğe katılan tüm davetlilerin ve hemşehrilerinin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Dernek Başkanı Hasan Arslan, şöyle devam etti:

“Günümüze yakılan bir meşale olan Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle ‘Kimsesizlerin kimsesi’dir. Cumhuriyetimiz Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Cumhuriyet; emektir, alın teridir. Hakkıyla, namusla kazançtır. Cumhuriyet, Anayurdu Demir ağlarla örmektir. Cumhuriyet; Bağımsızlıktır, ulusal egemenliktir, devrimdir. Evet ben cumhuriyet aşığıyım dostlar bu yüzden yolum Atatürk’ün yoludur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte emperyalizme inat emperyalizme ilk yenilgiyi tattıran Mustafa Kemal’in eseridir. Karanlıklardan aydınlığa çıkan cumhuriyetimiz insan olmanın onurunu doyasıya yaşayarak; karanlıkla, cehaletle savaşarak günümüze geldi. Cumhuriyetimiz zor kazanıldı.  O yüzdendir ki Cumhuriyet sevdalısı olmak zoru seçmektir.

Zoru seçen cumhuriyet sevdalıları! Gün cumhuriyet günüdür. Kol kola girip ortak halay çekme günüdür. Birlikte olmalıyız bir olmalıyız. 99 yıl önce başlayan Cumhuriyetimiz var olsun sonsuz olsun. Cumhuriyet dostlarını bir kez daha cumhuriyetin olanca coşkusuyla selamlıyorum.”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk milletinin en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyetimizi kuran ve bunun için her zaman minnettar olduğumuz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının o günkü heyecanını Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında her geçen gün daha da büyütüyoruz. Milletimiz, en kötü zamanlarda bile birlik ve beraberlik içerisinde özellikle her yaştan gencimizle Cumhuriyetimize sahip çıkmıştır. Türkiye’nin çağdaş, laik, aydınlık yüzü olan Türk gençligine emanet olarak bırakılan Cumhuriyetimize her yaştan vatandaşımızla sahip çıkacak, koruyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca, öğrencilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi, zeybek oyunu oynandı.

Cumhuriyet Balosuna CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in yanısıra Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hatay İl Temsilcisi ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Mithat Kalaycıoğlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.