BAKAN ÖZER’DEN HATAY’DA EĞİTİM VURGUSU 

BAKAN ÖZER’DEN HATAY’DA EĞİTİM VURGUSU 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay’da eğitim kurumlarında temel atma töreni gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.Kırıkhan’da Fen Lisesi temel atma törenine katılan Özer, Payas ve İskenderun’da da eğitim camiasıyla buluştu.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLİKLERİNE ZİYARET

Bakan Mahmut Özer, Hatay temasları kapsamında ilk olarak AK Parti Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Özer’i burada İl Başkanı Adem Yeşildal, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partili vatandaşlar karşıladı. Burada partililere hitap eden Bakan Özer, Hatay’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Özer daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı Murat Adal ve Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Metin Yeşilkaya’yı il başkanlıklarında ziyaret etti.

İLÇELERDE EĞİTİM KURUMLARI AÇILIŞ VE DENETLEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakan Özer, il merkezindeki temaslarını tamamlamasının ardından Kırıkhan’a hareket ederek Kırıkhan Fen Lisesi temel atma törenine katıldı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay programı kapsamında Kırıkhan’da Recep Atakaş Fen Lisesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Özer, Recep Atakaş Fen Lisesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi olduğuna işaret ederek bu sermayenin niteliğini artıracak en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu dile getirdi. Ülkelerin toplumlarının refahını yükseltmek için en fazla yatırım yaptıkları alanın eğitim olduğuna işaret eden Özer, 2000’li yıllardan sonra gecikmeli bir eğitim seferberliğiyle okullaşma oranlarının ilk kez tüm kademelerde yüzde 95’in üzerine çıkarıldığını söyledi.

PAYAS’TA KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Bakan Özer, Kırıkhan’da temel atma töreninden sonra Payas’taki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi bünyesinde açılan kütüphaneyi ziyaret ederek burada bulunan öğrencilerle sohbet etti.

BAKAN ÖZER, İSKENDERUN’DA OKUL YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İskenderun’da gerçekleştirilen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda kentte görev yapan okul yöneticileriyle bir araya geldi. Okulların toplumdaki eşitsizliklerin dengelendiği yerler olduğunu ifade eden Bakan Özer, okullar kapandığı zaman bu imkâna en fazla ihtiyacı olanların en fazla kaybedenler olduğunu hatırlattı. Özer “Okulların o olağanüstü koşullardaki en güvenli ortamlar olduğunu gösterdik ve bir nesli tekrar uzaktan eğitime mahkum etmeyerek kurtarmış olduk. Bu, bu ülkenin geleceği için çok kritik bir hamledir.” dedi. İskenderun’daki programın ardından Hatay temaslarını tamamlayan Bakan Özer, kendisini ağırlayan tüm Hataylılara teşekkür ederek kentten hava yoluyla ayrıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.