BAŞKAN YILMAZ, FİLİSTİNLİ MAZLUMLARIN YANINDA

BAŞKAN YILMAZ, FİLİSTİNLİ MAZLUMLARIN YANINDA

6 Şubat’ta depremle yıkılan Antakya’yı ayağa kaldırma çalışmalarını aralıksız sürdüren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Filistin’deki zulme en erken reaksiyon gösteren Belediye Başkanı oldu. İsrail’in binlerce Filistinli sivil vatandaşı gözünü kırpmadan öldürdüğü ortamda kentteki tüm kültürel programları iptal eden Başkan Yılmaz, bunun yanı sıra tüm Antakya’nın kalbinin Filistinli din kardeşleriyle olduğunu da kaydetti.

BAŞKAN YILMAZ’DAN FİLİSTİN HASSASİYETİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Filistin’de İsraillilerin saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle Mevlevi buluşması programının ertelendiğini açıkladı.Ülke genelinde 3 gün yas ilan edildiğini de hatırlatan Başkan Yılmaz; “Bu akşam yapılmasını planladığımız Mevlevi Şeması ve Birlik Beraberlik Buluşması programımız, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ülkemizde 3 gün ulusal yas ilan edilmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Gazze’de vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

İZZETTİN YILMAZ’IN KARARI ÖRNEK OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 gün ulusal yas ilan etmesinin ardından Antakya’daki kültürel programları erteleyen Başkan Yılmaz’ın bu kararı tüm belediyelere örnek oldu. Deprem enkazının kaldırılmasının yanı sıra bölgede ve dünyada yaşanan gelişmelere de açık olan Başkan Yılmaz’ın reaksiyonu takdir toplarken, Filistin’e yönelik destek açıklamaları da kentteki vatandaşları kenetledi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.