BAYRAKDAR EĞİTİM İLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

BAYRAKDAR EĞİTİM İLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

Memur-Sen Hatay İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, başlayacak eğitim yılı öncesinde önerilerini paylaştı. Bayrakdar, kısmen sağlam olan okullarda eksiklerin bir an önce giderilmesini ve eğitime hazır hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Uygun okulların bahçelerine konteynerler kurularak eğitimde yığılmaların önüne geçilmesi önerisini de sunan Bayrakdar, eğitimcilerin kalacak yer sorununun da uygun şartlarda çözülmesini, eğitimcilerin okulların tadilat işlemlerinde çalıştırılmamasını da ifadelerine ekledi. Başkan Bayrakdar Hatay Valiliği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenerek şu açıklamalarda bulundu; “Hiç kimseyi eleştirmeden, hiç kimseyi övmeden sadece önerilerimi paylaşmak istiyorum.

1- Antakya İlkokulu, Haydar Mursaloğlu İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Vali Teoman İlkokulu kendi binalarında eğitim öğretim yapmalıdır. Suyu, elektriği, interneti yoksa bunları getirmesi gereken kurumlar belli bir an önce bu okulların ihtiyaçları giderilmelidir. Bu okulların eğitim veriyor olması Antakya’daki insanımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi mutlu edecek geleceğe dair olumlu düşüncenin gelişmesine katkı sunacaktır. Velilerimizin birçoğu kendi özel imkanları ile bu okullara çocuklarını getirebilirler. Tabii devletimiz servis imkanı sunarsa bu daha güzel olur.

2- Prime mall AVM arkasında bulunan Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerimizin hizmetine sunulmalıdır. TOKİ’lerden Ekinci yoluna kadar, otogar çevresi de dahil olmak üzere bu bölgede insanlar evlerinde oturmaktadır. Çocuklarını yürüyerek bile okula götürüp getirebilirler. Prefabrik bir okul olduğundan herhangi bir deprem anında öğrencilerimiz için güvenli bir eğitim ortamıdır. Eğitime ve eğitimciye önem verdiğini bildiğimiz Hatay valimiz Sayın Mustafa Masatlı’nın Mehmet Akif ilkokulu’nu çocuklarımızın hizmetine sunacağına inanıyorum.

3- Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerimizin hizmetine sunulmalıdır.

4- Hafif hasarlı binaların onarım ve tadilat işleri bir an önce bitirilerek eğitim öğretim yapılabilecek duruma getirilmelidir.

5- Sınıf ve derslik sıkıntısı yaşandığı aşikardır. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin mağdur olmaması için uygun olan okulların bahçelerine konteyner sınıfları oluşturulmalı, sınıf mevcutları azaltılarak daha kaliteli eğitim yapılmasının önü açılmalı. Aksi takdirde devletimizin atadığı birçok öğretmenimiz maaş karşılığı dersleri bile dolduramayacak hem madden hem de manen öğretmenlerimiz mağdur olacak, öğrencilerimiz ise daha verimli eğitim ortamlarından faydalanamayacak.

6- İl ve ilçe Milli eğitim müdürlükleri kenar mahallelerden bir an önce şehir merkezine gelmeli. Eğitim çalışanlarının Bu yoğun trafikte hem zaman kaybı hem de maddi kaybı önlenmelidir.

7- NATO çadırkentte kalan öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılar onlarla konuşularak çözüme kavuşturulmalıdır. Hanım kardeşlerimiz 12 kişilik çadırlarda kaldıklarını kendilerine özel bir alan olmadığından üstlerini değişme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ilettiler. Kendi hemcinsi olsa da başkasının önünde giyinmek istemeyebilir. Bu ortam onlara hazırlanmalı.

8- ister NATO çadır kentinde ister öğretmenler için hazırlanmış konteynırlarda planlama yapılırken öğretmenlerin de birer ailesinin olduğu, çocuklarının olduğu, bakmakla yükümlü anne babasının olduğu göz önünde bulundurularak planlamalar yapılmalıdır.

9- Öğretmenlerimizi ve diğer eğitim çalışanlarının bu bölgede kalmalarını bu bölgede çalışmalarını sağlayacak teşvik uygulanmalıdır. Bölgenin tamamı zorunlu hizmet bölgesi haline getirilerek bu bölgede çalışma hem maddi olarak hem de özlük hakları olarak cazip hale getirilmelidir.

10- Okul idarecileri kamplarda eğitim faaliyetleri dışında çalıştırıldığında okulla olan bağlantısı zayıflamakta veya birden fazla işi düşündüğünden hiçbirine faydası olmamaktadır. Çadırda veya konteyner kentlerde görevlisiniz, okulda görevden ayrılmayı, göreve başlamayı bekleyen öğretmenler var personel var. Kayıt olmayı bekleyen öğrenciler var. Okulda onarım varsa ustalara ayrılması gereken zaman var. Maalesef bu konuda çok fazla şikayet var.

11- Öğretmenlerin daha iyi ortamda kalacakları konteyner mahalleler bir an önce bitirilerek öğretmenlerimizin hizmetine sunulmalıdır. Belki de unuttuğum konular vardır. Bazen yazıya dökmek zor, eksik anlattığım yerler vardır. Bazen de akla gelip de yazıya dökmek istemediğim konularda vardır.” Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.