BÜYÜK MÜCADELENİN ADIDIR “ÇANAKKALE ZAFERİ”

BÜYÜK MÜCADELENİN ADIDIR “ÇANAKKALE ZAFERİ”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Büyük Türk Milleti’nin tarihinde var olan sayısız destanlardan ve dünya güç dengelerini yeniden şekillendiren tarihî olaylardan biri de hiç kuşkusuz 18 Mart 1915’te tek dişi kalmış yedi düvele karşı verilmiş amansız bir mücadele sonucu elde ettiğimiz Çanakkale Zaferi’dir diyen Vali Masatlı, yayınladığı mesajda “Böylesine büyük bir zaferin 109. Yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.  

Tarih sahnesinden silinmek istenen kahraman bir milletin küllerinden yeniden doğuşu adına Aziz Milletimizin, bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu; kısaca tüm mukaddesatımızı korumak için verdiği büyük mücadelenin adıdır “Çanakkale Zaferi”.

18 Mart Çanakkale Zaferi, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlığın vücut bulmuş hâlidir. Aziz milletimiz, Çanakkale’de istiklâl ve istikbâlimizden en ufak taviz vermeyerek tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirtmiştir.

Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir. Çanakkale Cephesi; Anadolu halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yeniden yanmasını sağlamış ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlamıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer, vatanın bekçiliğini yapan, düşmanın en modern silahlarına karşı göğsünü siper eden yiğitlerin, namus ve şeref sözüdür.

Millet olma bilincinin verdiği asaletle, en güç koşullarda bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir iman, sağlam bir bilinç, sağlam bir karakter ve sağlam bir ruhun mirasçılarıyız. Bunun içindir ki dün olduğu gibi bugün de insan odaklı hiçbir güç Büyük ve Güçlü Türkiye’ye pranga vuramayacak ve Türk’ün vatanı, namusu, bayrağı ve dünya adaleti için asil yürüyüşünü durduramayacaktır.

Özellikle son yıllarda Güçlü Devletimizin attığı adımlar sonucu; insanlı ve insansız İHA ve SiHA’larımızla, Tayfun Füzemiz, Akıncı SİHA’mız, TCG Anadolu Gemimiz, Millî Muharip Uçağımız KAAN’ımız gibi yerli savunma sanayimizdeki büyük atılımlarla “Çanakkale Geçilemez!” ruhu daha da güçlenerek sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Vatanımızın  bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi; rahmet, minnet  ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.