BÜYÜKELÇİ VE AK PARTİLİLERDEN HBC’YE ZİYARET

BÜYÜKELÇİ VE AK PARTİLİLERDEN HBC’YE ZİYARET

Depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, vatandaşların sesini duyurabilmek için hızla toparlanan Hatay Basın Cemiyeti, prefabrik ofisinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Merkezi Kahramanmaraş olsa da, yıkımın merkezinin Hatay olduğu her fırsatta duyurmak için büyük özveri ile çalışan içerisinde ulusal ve yerel çok sayıda gazetecinin bulunduğu Hatay Basın Cemiyeti; Tayvan Büyükelçisi Volkan Chih-Yang Huang, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve AK Parti Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Emrullah Gülen’i ağırladı.

HUANG: “BU ŞEHİRDE BASINI AYAKTA GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ”

Sıcak, samimi ve sohbet havasında geçen ziyarette, büyükelçi Volkan Chih-Yang Huang, depremde yıkılan şehrin basınını yeniden ayakta görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Tayvan Devleti olarak tüm imkanları seferber ettiklerini, her zaman da dost ülke Türkiye’nin yanında olduklarını belirten Huang, cemiyetin önceki haftalarda gerçekleşen olağan kongresini de tebrik etti.

YAYMAN: “BU ŞEHRİN YENİDEN İNŞASINDA BERABER ROL ALACAĞIZ”

Gerçekleşen ziyarette, alanda görev yapan gazetecilerin ihtiyaçlarını dinleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, basının önemine vurgu yaptı.

İçerisinde değerli isimlerin bulunduğu cemiyetin kongre sonrası başkan ve yeni yönetimini tebrik eden Yayman, “Sizler bu şehrin her zaman sesiydiniz, sesi de olmaya devam edeceksiniz. Bizler, sadece vatandaş ziyaretleriyle değil sizlerin de aracılığıyla vatandaşın sesini duyuyor, çözümler üretiyoruz.  Bu şehrin yeniden ayağa kalkmasın da hep beraber rol üstleneceğiz” dedi.

YEŞİLDAL: “SON DEPREMZEDEMİZ EVİNE GEÇENE KADAR DURMAYACAĞIZ”

Ziyarette konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ise şehrin en kısa sürede ayağa kalkması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Depremzede vatandaşlara da çağrıda bulunan Yeşildal, “Buradan söylüyoruz, ısrarla da altını çiziyorum. Son depremzedemiz evine geçene kadar bizlere durmak yasak. Çadırdan konteyner kentlere ve prefabrik yaşam alanlarına geçişler nasıl tamamlandı ise zamanla evlerimize de en güzel şekilde geçeceğiz. Hiç merak edilmesin, Cumhurbaşkanımız ve bizler sizleri asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

YILMAZ: “DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Ziyarette bulunan isimler arasında yer alan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’da, Antakya Belediyesi olarak şehrin yeniden inşa sürecinde yoğun mesai harcadıklarını ifade etti.

Şehrin ayağa kalkmasında biraz zamana ihtiyaç olduğunun da altını çizen Yılmaz, Antakya Belediyesi olarak depremden sonrada gönül belediyeciliğini durmadan sürdürdüklerini kaydetti.

GÜLEN: “PARTİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZI YANINDA OLACAKTIR”

Depremlerin ardından kısa süre içerisinde geçici parti binasını kurarak, vatandaşın sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade eden AK Parti Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti olarak depremzede vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirtti.

BAŞKAN OTUZBİR: “BİZLER VATANDAŞIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyükelçi Volkan Chih-Yang Huang ve beraberindeki partililere ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade eden Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir ise basının önemine bir kez daha vurgu yaptı.Depremlerin ardından kendi yaralarını unutarak vatandaşlar için bir an önce harekete geçen basın mensuplarının hala bazı zorluklarla boğuştuğuna değinen başkan Otuzbir, “Bizler bu şehrin yeniden inşasında en önemli temel parçalardan biriyiz. Hatay basını olarak depremden kısa bir süre sonra tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşın sesini duyurmaya çalıştık. Bugün de aynı şekilde vatandaşlarımızın sesi olmaya devam ediyoruz.  Hatay Basın Cemiyeti olarak da kısa sürede tekrar ayağa kalkarak önce cemiyetimizi ofis olarak aktif hale getirdik ardından da kongremizi yaparak güçlü şekilde ayakta olduğumuzu gösterdik. Bizler ayakta olmalıyız ki, Hatay halkı da güçlensin. Değerli ziyaretleriniz bizleri onurlandırdı, biz burada vatandaş ve bürokrasi arasında en sağlıklı şekilde köprü olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.Ziyaret, tarafların günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.