ÇİRKİN: “BU HAKSIZLIĞA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ”

ÇİRKİN: “BU HAKSIZLIĞA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ”

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin deprem bölgesinde yaşamasına rağmen şahsına ait taşıtı başka ilde tescilli olan depremzedelerin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf tutulmadığını belirterek  ”Böyle durumda olan binlerce depremzede var. Bu haksızlığa bir an önce son verilmeli” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından oluşan ekonomik kayıpların telafi edilebilmesi için 15.07.2023 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7456 sayılı kanun ile Ülke genelinde taşıtlara bir defaya mahsus “Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi” getiriliğini söz konusu verginin kimler tarafından ve ne şekilde ödeneceğine, vergiden kimlerin muaf tutulduğuna ilişkin detaylar düzenlenirken deprem bölgesinde yaşayan ancak aracı başka ilde kayıtlı olanların muaf tutulmadığını anımsatan Şefik Çirkin konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çirkin  ”Deprem bölgesinde yaşamasına rağmen şahsına ait taşıtı başka ilde tescilli olan depremzedeler neden Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf tutulmamıştır?

Deprem sırasında taşıtı ağır hasar alıp kullanılmaz hale geldiği için satmak zorunda kalan ve yeni tescil yapan depremzedeler Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf tutulacak mıdır? sorularının yanıtlanmasını istedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.