ÇİRKİN: HATAY SİYASETİ KİRLENMİŞTİR

ÇİRKİN: HATAY SİYASETİ KİRLENMİŞTİR

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay siyasetinin kaset komplosuyla kirlendiğini belirterek, siyasetin bunlardan acilen temizlenmesi gerektiğini kaydetti. Bu işin içinde kimlerin olduğunun ortaya çıkartılması için Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya ve adli makamlara çağrıda bulunan Çirkin; “Geçtiğimiz günlerde Gökhan Zan’la ilgili kaset ve TİP’ in kendisini bu sebeple adaylıktan çekmesi Hatay’ı karıştırmış ve siyaseti kirletmiştir. Ancak TİP’in acelesi ve Gökhan Zan’ın savcılığa başvurması kafaları karıştırmıştır. Adalete başvurmak haklı olduğuna inanan insanların yaptığı bir şeydir. Tabi karar yüce yargınındır. Biz kimsenin avukatı ya da savcısı değiliz. Tarihe not düşmek adına bize düşenleri söylemek Hatay halkına borcumuz ve mesuliyetimizdir. Bu olayda dikkatleri çeken bir başka husus da bir yandan Gökhan Zan’ı rüşvetçi pozisyonuna sokarken, diğer yandan da bu (sözde) pazarlığı AK Parti‘nin üstüne yıkma çabasıdır. Biz ne TİP’in ne CHP’nin kurumsal olarak böyle bir çaba içerisinde olduğunu hiç sanmıyoruz. AK Parti zaten yoktur. O zaman bu rezil tertibi yapan, yaptıran kimdir? Kim bundan fayda ummaktadır? Olayın sadece maddi değil siyasi boyutu da olduğu çok açıktır. Koca HATAY BŞB makamı kasetlerle mi sahibini bulacaktır? Oysa Hataylı aylardan beri “ kime verirsem Hatay daha çabuk kalkınır, yaralarım daha çabuk sarılır “diye düşünürken şimdi ne olduğu henüz belli olmayan bir kasetle mi kararını verecektir? Yapılmak istenen yoksa bu mudur?  Kim ne derse desin Hatay’da siyaset kirlenmiştir. Ve bu pislik temizlenmelidir.

FAİLLER BULUNMAZSA SİYASETE GÜVEN KALMAYACAK

Bu kaset havada kalmamalı kim suçluysa ortaya çıkmalıdır. Burada biz dahil tüm siyasilere sorumluluk düşmektedir. Zira kirlenen içinde bizim de olduğumuz siyaset kurumudur? Eğer bu olayın gerçek sorumlusu ortaya çıkarılmaz ve cezasını bulmazsa halkın bize yani siyasetçiye güveni kalmayacaktır. O bakımdan tüm siyasiler bu konuda üstüne düşeni yapmak zorundadır. Bu sebeple Hatay Valisine ve İskenderun ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılarına bu ilin milletvekili olarak açık çağrıda ve ricada bulunuyorum. Lütfen sorumluları bulunuz, devletimiz de bu imkan vardır. Ve bunu seçimden evvel yapınız. Yapınız ki siyaset temizlensin, yapınız ki bu işlerin arkasında ki siyasilerin maskesi düşsün. Hatay halkına hepimizin borcudur bu tarihin en ağır yıkımını, acılarını yaşamış bir halk için yerel seçimler bir umut iken bu olayla kabusa dönüşmüştür. Olayın içerisinde siyasilerin olduğu yolunda kuvvetli şüphe var ise eğer bunu ortaya biz çıkaramayız. Gerçeklere siyasi değil hukuki zemin lazımdır. Bu iş sadece iki dolandırıcının işi olmaz olamaz. Siyaset FETÖ’yü hatırlatan bu rezil taktiklere başvuranlardan bir an evvel kurtulmalıdır” ifadelerini kullandı.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.