CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıldönümü Hatay’da büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor. Dün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlama törenleri bugünde çeşitli etkinliklerle devam edecek. Hatay Valisi  Rahmi Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 98. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan kurtuluş mücadelesi, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

Bu büyük zaferin sonucunda ecdadımızdan bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyeti miras kalmıştır.Türk Milleti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla aydınlık geleceğine yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışacağız.Bu duygu ve düşüncelerle, bütün Hataylı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.dedi.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.