DEPREM SONRASI TATLICILIK ONLARIN MESLEĞİ OLDU

DEPREM SONRASI TATLICILIK ONLARIN MESLEĞİ OLDU

Deprem felaketinin acısı ilk günkü tazeliğini korurken yaşam mücadelesi veren insanlarımızda yeni yeni meslek kollarında ekmekleri için mücadeleyi sürdürüyorlar.işte onlardan ikisi Altınözü Karsu Mahallesinden Fadime Yardımcıoğlu ve Sermin Yardımcıoğlu.

6 şubat asrın felaketine kadar farklı sektörlerde çalışan kendi imkanları ile öğrendikleri müşebbek tatlısı lezzeti ile kısa sürede herkesten tam not almayı başardılar. Haftanın altı günü Altınözü Sanayi Sitesi Ramazan Otomotiv yanında özel olarak dizayn edilmiş araçlarında müşebbek tatlısı pişiren Fadime Usta ve Sermin Usta bu alanda iyi bir noktaya geleceklerini yoğun müşteri trafikleri ile gözler önüne serdiler.

Yaklaşık 40 gündür müşebbek tatlısı ustasıyım diyen Fadime Yardımcıoğlu bir yandan hünerli elleri ile tatlıları pişirirken bir yandan da bilgi verdi. Fadime Yardımcıoğlu:” Öncelikle yaşadığımız büyük felaketten dolayı herkese geçmiş olsun demek isteriz.Depremi en acı biçimde yaşayan bir depremzede olarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet hala tedavisi sürenlere de şifalar diliyoruz.

Bizim tatlı sektörüne giriş hikayemize gelecek olursak benim en büyük hayallerimden biri yöresel yemekleri yapabileceğim bir işletmem olması idi.Yaşadığımız deprem sonrasında zorunlu olarak geldiğimiz Altınözü Karsu mahallesinde ne yapabiliriz diye düşünürken birden aklımıza müşebbek tatlısı yapmak geldi.Yalnız her mesleğin olduğu gibi bu mesleğinde erbapları pek de bu işi öğretme taraftarı olmadıklarından Sermin ablam ile birlikte bizde kendi kendimize bu işi becerebiliriz dedik ve kolları sıvadık.Önce evimizde deneme yanılma yolu ile yapmaya başladık.Ne zaman ki biz kendimiz yaptığımız tatlı lezzetini beğendik işte o zaman en büyük destekçimiz eşim devreye girdi ve bizim şuanda faaliyet gösterdiğimiz aracı hazırladı.İsimlerimizin baş harfini kullanarak SEFA Tatlıcılık olarak sektörde bizde varız dedik.Yaptığımız müşebbek tatlısı lezzeti herkes tarafından beğenilince müşteri sayımız da günden güne artmaya başladı.Hal böyle olunca da bizde günlük kapasitemizi arttırmaya başladık.Fiyatlarımız uygun,Hijyen olmazsa olmazımız ve müşteri memnuniyeti üzerinde önemle durduğumuz unsurdur. İlk günlerde müşebbek pişirimi yapan iki bayanı gören ve şaşıran müşterilerimiz artık bize alıştılar.Bizde mesleğimize iyice alıştık bu arada.Muhteşem müşebbek lezzeti için herkesi Altınözü Sanayi Sitesi Ramazan Otomotiv yanında bulunan mütevazi aracımıza bekliyoruz.”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.