DEPREMZEDE ÇİFTÇİYE DESTEK OLUNMALI

DEPREMZEDE ÇİFTÇİYE DESTEK OLUNMALI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki çiftçilerin Bağ-Kur prim borçlarının bu yıl ve gelecek yıl devlet tarafından karşılanmasını istedi. Çalışkan, çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve deprem sonrası tarımsal ekipman kayıplarını dile getirerek, çiftçilere ekipman hibesi yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, konteyner kent kurulacak arazilere el konulmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını belirterek, bu sorunun rızaya dayalı olarak çözülmesi gerektiğini vurguladı. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki çiftçilerin Bağ-Kur prim borçlarının bu yıl ve gelecek yıl devlet tarafından karşılanmasını istedi.

Çalışkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çiftçilerin yaşadığı zorlukları anlattı.

Deprem bölgesinde barajlar yeterince su tutmadığı için sulama sorunları oluştuğunu ve çiftçilerin ekim yapamadığını belirten Çalışkan, öte yandan birçok çiftçinin, deprem sırasında tarımsal ekipmanlarını kaybettiğini söyledi. Çalışkan, bu çiftçilere bir kereye mahsus olarak ekipman hibesi yapılması gerektiğini ifade etti.Bölgedeki çiftçilerin Bağ-Kur primlerini ödeyemediğini de dile getiren Çalışkan, “Deprem bölgesindeki çiftçinin Bağ-Kur prim borçlarını bu yıl ve gelecek yıl devlet karşılasın.” diye konuştu.Saadet Partili Çalışkan, konteyner kent kurulacak arazilere el konulmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını savunarak, “Rızaya dayalı olarak, halkı mağdur etmeden bu sorunu çözebilirler. Çiftçilerimiz önünü göremiyor. Bu arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceği bildirilmeli ki çiftçilerimiz tedbirleri alabilmeli.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.