DEPREMZEDEYE EŞYA YARDIMI BİR İKTİDAR YALANIYMIŞ

DEPREMZEDEYE EŞYA YARDIMI BİR İKTİDAR YALANIYMIŞ

Bugün 6 Şubat depremlerinin 10. ayı doluyor. Depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen eşya yardımı alan 1 depremzede dahi olmadı.

Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremden etkilenen 11 ilde kaç depremzedenin eşya yardımı için başvurduğunu, ekipler tarafından kaç eşya zarar tutanağı tutulduğunu, kaç depremzedeye ne kadar  eşya yardımı ödemesi yapıldığını sordu.

Güzelmansur’un önergesine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından gönderilen cevapta depremzedeye eşya yardımıyla ilgili hiç bir soruya cevap verilmediği gibi eşya yardımından da hiç bahsedilmiyor. CHP’li Güzelmansur “Bu cevaptan anlıyoruz ki eşya yardımı iktidarın seçimde oy toplamak için söylediği bir yalanmış”

Oysa 6 Şubat depremlerinden sonra bizzat AFAD’ın bağlı olduğu İçişleri Bakanı tarafından “Evlere girmeyin, devlet eşya yardımı yapacak” denildi. İnsanlar bu çağrıya uydu, evlerine girmedi. Eşya yardımı için bir prosedür açıklandı: Yıkık ve acil yıkılacak konut ve işyerlerindeki hasar görmüş eşyalar için depremzedenin beyanına dayalı ödeme yapılacaktı.  Bu durumdaki depremzedelerden dilekçeler alındı. Orta ve az hasarlı konut ve ticarethaneler içinse, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) zarar tespit komisyonu ekipleri kuruldu. Bu ekipler tarafından eşya zarar tespit tutanakları tutuldu. Sonrasında da AFAD tarafından ödeme yapılacağı söylendi. Vatandaşın Bakan’ın beyanına inanarak girmediği evindeki o eşyaları ya hırsızlar yağmaladı ya da yıkım şirketleri tarafından o eşyalara el konuldu.

DEVLET VATANDAŞINI KANDIRMAZ

Önergesine verilen cevabı değerlendiren Güzelmansur: “Bir iktidar partisinin vatandaşını, hele hele depremzede olan vatandaşını kandırması ne vicdana ne ahlaka sığar. Böyle yalanlar vatandaşın devlete olan güvenini zedeler. Buradan iktidarı kınıyorum, söz verdikleri eşya yardımını bir an önce yapmaya davet ediyorum” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.