EVLERİNE GİREMİYORLAR!

EVLERİNE GİREMİYORLAR!

DEPREMDEN KURTULDULAR HEYELAN MAĞDURU OLDULAR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi ve artçıların ardında ayakta kalan Şekerlisoy apartmanının, meydana gelen heyelanla istinat duvarı yıkılması yüzünden sakinleri evlerini boşatmak zorunda kalınca mağdur odular.
İskenderun İsmet İnönü mahallesinde bir süre önce yağan şiddetli yağış sonrası 818 sokak üzerinde bulunan Nupen Şanlı apartmanının heyelan nedeniyle istinat duvarı 734 sokak üzerinde bulunan Şekerlisoy apartmanının üzerine yıkılması ile bina boşaltıldı.

Yaşadıkları deprem felaketinin korkularını üzerinden atamaya çalışan Şekerlisoy apartmanı sakinleri deprem sonrası evlerinde rahat rahat otururken yağan yağmur sonrasında meydana gelen heyelan ile Nupen Şanlı apartmanının istinat duvarı binalarını üzerine devrildi.
Deprem günü yaşadıkları korkuyu ikinci kez yaşadıklarını ifade eden Şekerlisoy apartman sakinleri, “Binamızda 23 aile yaşıyor. Evimize giremiyoruz. Her aile ya konteynerlerde ya başka yerlerde. İstinat duvarı çökünce binanın yıkılacağını belirterek yetkililer buraya geldi. Ama hala bir girişim yok. Biz evimize giremiyoruz. Bizim binamıza tehlike yaratan Nupen Şanlı apartmanında da 7 aile vardı. Onlar binalarının oturulamayacak halde olduğu yıkılmasını beklediklerini ifade ediyorlar. Yıkımı beklenen binanın da yıkılmaması bizlerin daha çok perişan olmamıza neden oluyor. AFAD Kaymakamlık Çevre ve İklim Değişikliği bakanlığı yetkileri arasında gidip gidip geliyoruz. Biran önce yukarımızdaki binanın yıkılıp bizim bunanımızın da güven altına alınması gerekiyor. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştular.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.