FIRSATÇI ESNAF DEPREMZEDENİN CEBİNE GÖZ DİKTİ

FIRSATÇI ESNAF DEPREMZEDENİN CEBİNE GÖZ DİKTİ

Hatay’ı derinden etkileyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından denetimlere rağmen fırsatçı esnafların sayıları da artıyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan 11 ilden hissedilen 7.7 şiddetindeki deprem büyük felaketlere yol açtı. Depremden kurtulan vatandaşlar ise gıda su ihtiyaçlarını karşılamak için hayat mücadelesi veriyor. Hatay’da fırsatçı esnaflar ile ilgili utanç verici olayların ise ardı arkası kesilmiyor. Ekmek fırınının depremin hemen ardından gelen süreçte halkın içinde bulunduğu çaresiz durumu fırsat bilerek ekmek fiyatlarını 14 lira üzerinden belirlemesinin ardından sağlam kalan bakkallar da gıda fiyatlarına 3-4 kat zam yaptı. Suya, gıdaya, kıyafete yapılan fahiş zamların ardından ev kiraları 3-4 kat arasında artış gösterdi.

TABELA DEPREMDEN ÖNCE 500, ŞİMDİ 5 BİN TL

İşyerine tabela yaptırmak isteyen depremzede esnaftan 6 Şubat öncesinde 500 TL isteyen işletmeciler, depremin ardından aynı işe 5 Bin TL fiyat biçti. Fiyatların bir miktar artmasını kabullenen işletmeci, 10 kat fazla fiyat isteyen işletmeciye tepki gösterdi.

VATANDAŞLAR DURUMA İSYAN EDİYOR

Hatay’da evlerini, işlerini, ailelerini kaybeden depremzede vatandaşlar, fahiş zam uygulayan esnafların denetlenerek cezai işleme tabi tutulmalarını istiyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.