GASTRONOMİNİN NOBEL ÖDÜLÜ HATAYLI ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK

GASTRONOMİNİN NOBEL ÖDÜLÜ HATAYLI ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK

6 Şubat’tan sonra İskenderun’da kurulan Gönül Mutfağı’nda yaklaşık 3 bin kişinin bizzat gönüllü olarak çalışmasıyla ve gelen desteklerle depremzedeler için sıcak yemek, şimdi de öğrenciler için kahvaltı hazırlayan Şef Ebru Baybara Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Dünyasının Basque Culinary World Prize 2023 ödülünü Hatay için aldı. Depremden sonra 15 milyon kap yemek hazırlayıp dağıtan, 10 Eylül’den itibaren de İskenderun’daki İbrahim Çeçen Vakfı Sosyal Tesislerinde eğitim ve öğretim yılı süresince Hatay’daki ilköğretim okullarındaki öğrencilere kahvaltı hazırlamak için kolları sıvayan Barbara, mutfaktaki uzmanlığı aracılığıyla kültürel entegrasyon, sosyal kalkınma ve biyolojik çeşitlilik alanlarında gastronomiye yaptığı önemli katkılardan dolayı layık görüldüğü 100 bin Euro’luk ödülü yine Hatay’daki çocuklar için kullanacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık Koordinasyonunda çalışan Gönül Mutfağı, ihtiyaçlarını ilk gün olduğu gibi gönüllülerin desteği ile karşılamaya devam ediyor.

Ödülünü San Sebastian’da düzenlenen özel bir törenle alan Ebru Baybara Demir, “Gastronominin Nobel’i olarak anılan 2023 Basque Culinary World Prize’ı kazanmak tarif edilemez bir onur. Gastronomi alanında önde gelen uzmanlar tarafından ‘doğanın aşçı gücü’ olarak tanımlanmak ise benim içi inanılmaz derecede anlamlı. Bu anlamlı ödüle layık görülmek benim için derinden değer verdiğim mesleğime 20 yılı aşkın süredir yürekten bağlılığımın bir ifadesi. Bu ödülü almak sadece bir şef olarak değil, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen bir Türk kadını olarak da benim ve ülkem için ayrıca büyük bir önem taşıyor. Benim için mutfak, fiziksel duvarların ötesinde bir yemeğin topraktan tabağa yolculuğunda yer alan herkesin varlığının önemini anlamayı ifade ediyor. 2017 yılında Basque Culinary World Prize ile kez karşılaşmamın ardından bu tanımlamayı tamamen sahiplenmiş oldum. Aldığım ödülü bu yolculukta bana eşlik ederek hayatlarını değiştiren kadınlara, coğrafyanın en güzel kader olduğunun kendilerine ilham olmasını istediğim Türkiye’deki geleceğin gastronomlarına, aileme ve benimle aynı felsefeyi paylaşan tüm yol arkadaşlarıma ithaf ediyorum” dedi.Barbara, Basque Culinary World Prize ile gelen 100 bin Euro’luk ödülün Hatay’daki depremzede çocukların okul kahvaltılarını devam ettirmek için gerekli desteğin sağlanacağı yeni bir sistemin kullanması için kullanacağını ifade etti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.