Meşale Gazetesi

Geri dönüşümlerden harikalar yaratıyor

İzmir’den Antakya’ya yerleşen Sevil Albeyoğlu, Uzun Çarşı’da açtığı işyerinde el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyor.

Geri dönüşümlerden harikalar yaratıyor

İzmir’den Antakya’ya yerleşen Sevil Albeyoğlu, Uzun Çarşı’da açtığı işyerinde el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyor.
1985’ten itibaren el emeği göz nuru ile yaptığı ürünleri Uzun Çarşı’da ki işyeri ile sergileyen Sevil Albeyoğlu, uzun yıllar yok olmayan ve gereksiz olarak görülen eşyalardan sanat malzemeleri üretiyor.

Antakya Uzun Çarşı içindeki ‘Nazar Gelin Çiçeği ve El Sanatları’ dükkanında gelin çiçeğinden kına sepetine, nikah şekerinden kapı süsüne kadar birçok şeyi el emeğiyle yapan Sevil Albeyoğlu, mesleğini icra ederken özellikle de insanlar tarafından ‘işe yaramaz’ diye bir köşeye atılan kumaş, boncuk gibi malzemelerle doğa da uzun yıllar yok olmayan malzemeleri kullanarak geri dönüşümlerini sağlamaya çalışıyor.Hatay Uzun Çarşı’da mütevazı bir iş yerinde bu işle uğraşan ve küçük yaştan itibaren el işi yapmaya meraklı olduğunu söyleyen yılların sanatkarı Sevil Albeyoğlu, “Küçükken benim oyuncaklarım çiçeklerden taç yapma, bezlerden bebek yapma gibi kendime bir şeyler üretmeye dayalı oyunlardı. Büyüdükten sonra da sanat okuluna gittim ve küçükken yaptığım her şey benim mesleğim oldu.” dedi.İzmir’den Antakya’ya yerleştikten sonra, aynı işine devam ettiğini ifade eden Albeyoğlu, “Evlenen gelinler için yaka, el, baş çiçeği, şapka, kep ve düğün için nikah şekerlerini hep kendisinin tasarlandığını ifade ederek şunları söyledi: “En büyük isteğim bu işleri birilerine öğreterek eleman yetiştirmek. Bu işi bıraktığım zaman birçok kişiyi meslek sahibi yapayım istiyorum. Kadınların maddi olarak kazanım elde ederek aile bütçesine katkıda bulunmalarını amaçlıyorum ”şeklinde konuştu.

“73 yaşında mozaiğe merak sardı”
Şimdilerde mozaik sanatına da merak salan Sevil Albeyoğlu, Reyhanlılı Mozaik ustası Mervan Altınorak`dan kurs alıyor. Mozaik kursu için her gün Antakya`dan Reyhanlı`ya giden Albeyoğlu, 75 yaşında mozaiğe merak salan ve azmi sonucu böyle bir işin içinde yer alan ve aynı zamanda tüm kadınlara örnek teşkil edebilecek bir başarıya imza atan Sevil Albeyoğlu böyle işlerin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.Tamamen el emeğine dayalı ürünler yapan ve gittiği her yerde Antakya’nın adeta gönüllü tanıtım temsilciliği yapan 73 yaşındaki Albeyoğlu, yalnız başına verdiği hayat mücadelesi noktasında diğer kadınlara da seslenirken, “ Kendi hayatlarına sahip çıksınlar. Kocalarının eline bakmasınlar. Kendi paralarını kazansınlar. Zor değil, tamam kolay da değil ama mücadele versinler. Çocuklarının ve kendi yaşamlarının ihtiyaçlarını çalışarak karşılasınlar. İnanın bu dünyanın en güzel şeyi, kendi hayatınıza hükmedebiliyor olmanız. Bunu onlar da yapabilir. Sadece istesinler.” dedi. HABER: FADİME ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.