HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ, TUBİTAK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ, TUBİTAK ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

Sergileme alanı bakımından dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi,  bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Müzeler Varlığım, Kültürüm Mirasım’ projesi kapsamında TUBİTAK öğrencilerini ağırladı. Müzelerin, eğitim öğretim ortamına dönüşmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen projede, farklı okullardan misafir edilen 24 öğrenciye mozaik ve tarihi eserler anlatıldı.

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi,  TUBİTAK 4004 ‘Müzeler Varlığım, Kültürüm Mirasım’ projesi kapsamında 24 öğrenciyi ağırladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi ve Hatay Arkeoloji Müzesi işbirliği ile gerçekleşen ve bu yıl ikincisi düzenlenen proje kapsamında, öğrencilerin kültürel miras konusunda bilgilerini ve farkındalıklarını arttırması hedeflendi. Rehber ve öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler, tarihi eserler hakkında detaylı bilgilere ulaşma şansı yakaladı.

YURD: AMACIMIZ, MÜZELERİN BİR EĞİTİM ORTAMI GÖRÜLMESİNİ SAĞLAMAKTIR

Müzeler Varlığım Kültürüm Mirasım Projesi yürütücüsü, sınıf öğretmeni Müge Yurd, “Projemizin amacı, okul dışı öğrenme ortamlarından, en etkili olduğunu düşündüğümüz müzelerin bir eğitim ortamı görülmesini sağlamaktır. Bunun yanı sıra buralarda çocukların hem etkileşimli olarak disiplinler arası uygulamalarla tanışmalarını sağlamak hem de kültürel miraslarını yakından tanımalarına vesile olmaktır. Bu kapsamda Hatay ilimizdeki 7 tane müzemizi seçtik, her birinin temalarına uygun olarak uzman akademisyenler eşliğinde etkinlikler hazırladık. 24 tane öğrencimiz bu proje dahilinde hem müzelerden bir eğitim ortamı olarak faydalanacaklar hem de kültürel miraslarını koruma yönünde farkındalık yaratacaklar” dedi.

ERSOY: ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAK BİZLERİ SON DERECE MEMNUN ETTİ

Öğrencileri müzede ağırlamaktan duyduğu memnuiyeti dile getiren Hatay Arkeoloji Müzesi müdürü Ayşe Ersoy da, “Dünyanın en büyük mozaik müzesinde, öğrencileri ağırlamak bizleri son derece memnun etti. Öğrenciler, burada rehberimiz eşliğinde tüm eserleri yerinde görme ve tanıma şansı yakalıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

Geziye katılan öğrencilerden Piraye Şiir Öztürk, Fatma Sural ve Rüzgar Çolak da geziden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eserleri yakından tanımanın ve merak ettiklerini sormanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. 21 Ekim tarihine kadar devam edecek projede öğrenciler, Hatay Arkeoloji Müzesi’nin yanı sıra, Şehir Müzesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Müzesi, Cam Müzesi, Gastronomi Müzesi, Tarım Müzesi ve Zeytin Müzesi’ni de yakından tanıma şansı yakalayacak. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.