HATAY İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

HATAY İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

6 Şubat’ta meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında sahipsiz bırakılan Hatay için sosyal medya üzerinden “Hatay Özel Afet Bölgesi İlan Edilsin!” etiketiyle imza kampanyası başlatıldı.

Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmaların ağır gitmesi sebebiyle Doğan Kuş adlı vatandaş tarafından sosyal medya change.org üzerinden “Hatay Özel Afet Bölgesi İlan Edilsin!” etiketiyle imza kampanyası başlatıldı.

Başlatılan kampanyaya herkesin destek vermesini isteyen Doğan Kuş yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da bir türlü beklenilen ve özlenilen eski günlere dönülememektedir. Hem yerel halkın acılarını hafifletmek, hem de işletmeleri ayağa kaldırabilmek adına özel teşviklerin bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Kadim kentin en büyük sıkıntılarından biri de barınma sorunu olarak önümüze çıkmaktadır bu durum hem vatandaşları zorluyor, hem de açılması planlanan işletmeleri kara kara düşündürüyor. Bundan dolayı hayata geçirilmesi planlanan teşviklerin koşulsuz bir şekilde Hatay halkının faydalanabilmesi için düzenlemeler yapılmalıdır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin yaralarını sarmak ancak özel afet bölgesi ilan edilip, ekonomik desteklerin sağlanmasıyla olabilir. Yerelde ve genelde bütün dinamikler bir araya gelerek bu şehri tekrardan eski günlerine kavuşturabiliriz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.