HATAY’A ÇOCUK EVİ AÇILACAK

HATAY’A ÇOCUK EVİ AÇILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hatay’a bu yıl içinde çocuk evi yapılacağını açıkladı. Dezavantajlı çocukların korunması ve bakımlarının sağlanmasına yönelik hizmetleri yaygınlaştırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla, 2022’de 438 çocuk kapasiteli yeni çocuk evlerini hizmete alacaklarını duyurdu.

Bakan Yanık, çocuk evlerinin, 0-18 yaş aralığındaki korunmaya ihtiyacı olan çocukların kaldığı hizmet birimleri olduğunu ve ülke genelindeki 1193 çocuk evinde toplam 5 bin 653 çocuğa hizmet verildiğini aktardı. Çocuk evleri sitelerinin ise bir yerleşkede birden fazla ev tipi sosyal hizmet birimi olarak yapılandırıldığını belirten Yanık, 112 çocuk evleri sitesinde toplam 6 bin 153 çocuğun hizmet aldığını bildirdi. Çocuk koruma sisteminin güçlendirilmesi amacıyla, 2022 yatırım programında yeni çocuk evleri inşasının planlandığını belirten Bakan Yanık, aralarında ilimiz Hatay’ın da yer aldığı 5 İl’de bu yıl içinde çocuk evlerinin hizmete sokulacağıyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Ordu’da 30 kapasiteli 1 Çocuk Destek Merkezimizi, Aksaray, Şanlıurfa ve Hatay’da 50’şer, İzmir’de de 60 kapasiteli Çocuk Evleri Sitemizi, ayrıca 38 Çocuk Evimizi hizmete sunacağız. Böylece 2022’de toplam 438 çocuk kapasiteli yeni Çocuk Evlerimizi hizmete açacağız.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.