HATAY’DA EĞİTİM ZOR GÜNLER YAŞIYOR

HATAY’DA EĞİTİM ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, 6 Şubat depremlerinin en fazla zarar gördüğü il olarak dikkat çeken Hatay’da eğitim sektörünün de olumsuz etkilendiğine belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı ve Hatay Milletvekilleri ‘ne çağrıda bulundu. Depremin yıkıcı etkisiyle sarsılan bölgede eğitim sektörünün zor günler geçirdiğini belirten Çinçin, özel okulların belirsizlik içinde olduğunu ve bu durumun öğretmenleri mağdur ettiğini ifade etti.

Öğretmenlerin Geleceği Belirsiz
Çinçin; Bölgedeki birçok özel okulun geleceği belirsizliğini korurken, sektörde çalışan öğretmenler de ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Öğretmenlerin çoğu, iş değiştirmek zorunda kaldı ve kamuda çalışabilmenin tek yolu olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için gerekli altyapının ve ortamın eksik olduğunu dile getirdi.
Özel Atamaların Önemi
Hikmet Çinçin, dershanelerin kapatılması sürecinde sektörde çalışan öğretmenlerin mağdur edilmediğine ve özel atamalarla kadroya alındığına dikkat çekti. Benzer bir özel atama örneğinin 1999 Düzce depremi sonrasında da gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Çağrı ve Temenni
İfade ettiği örnekleri göz önünde bulundurulmasını isteyen Hikmet Çinçin, eğitim sisteminin aksamaması, nitelikli öğretmenlerin kamuya kazandırılması ve bölgeye tekrar dönüşün sağlanması amacıyla deprem bölgesine özel atama yapılmasını talep etti. Çinçin, bu çağrısıyla bölgedeki eğitim kalitesinin korunmasını ve toplumun deprem sonrası zorluklarına daha iyi adapte olabilmesini temenni etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.