HATAY’IN TBMM’DEKİ GÜR SESİ: LÜTFİ KAŞIKÇI

HATAY’IN TBMM’DEKİ GÜR SESİ: LÜTFİ KAŞIKÇI

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Altınözü ilçesinin tarihi güzelliklerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Yunushan Mahallesi’nde bulunan Kaya Mezarları ile Kozkalesi Mahallesi’nde bulunan Kürşat Kalesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bütçe talep eden Kaşıkçı, bu tarihi mirasların Altınözü’nün tanıtımına ve ekonomisine son derece büyük bir katkısı olacağına vurgu yaptı.

ALTINÖZÜ SİZİ ÇAĞIRIYOR

Kaşıkçı, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Bu hafta sonu Altınözü ilçemize bağlı Kozkalesi, Akdarı, Yunushan ve Seferli mahallelerine giderek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Altınözü ilçesi ziyaretçilerin keşfetmesini bekleyen çok sayıda tarihi mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Binlerce yıllık tarih ve kültür mirasına sahip olan ilçemiz doğal güzellikleri kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda son derece iddialı. Özellikle Yunushan Mahallesi’ndeki Roma dönemine ait olan Kaya Mezarları ile Kozkalesi’ndeki Kürşat Kalesi’nin restorasyonu için Turizm Bakanlığı’ndan ek bir bütçeye ihtiyaç duyulmaktadır. Yunushan ve Kozkalesi’ndeki bu tarihi mirasların ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine son derece büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Altınözü lezzetli yemekleri ve misafirperver insanlarıyla sizi çağırıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRK: VEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk, Kürşat Kalesi ile Kaya Mezarlarının turizme kazandırılmasını için bakanlıktan bütçe talep eden MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya teşekkür etti. Kaşıkçı’nın Altınözü’ne geldikten iki gün sonra vatandaşların taleplerini TBMM’de dillendirdiğine dikkat çeken Başkan Türk, Altınözü ilçesinin turizm alanında hak ettiği yere ulaşması için çaba gösteren Kaşıkçı’ya teşekkür etti. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.