HBB BÜTÇESİ ŞAHSİ İŞLERE Mİ HARCANIYOR?

HBB BÜTÇESİ ŞAHSİ İŞLERE Mİ HARCANIYOR?

2014 yılından bu yana büyükşehir statüsünde olan ve o günden bu yana hiçbir hizmet almayarak büyükşehirlerin yüzkarası olan Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, iş şahsileşince başka tavır takındığı ortaya çıktı. Başlanılan her işi yarım bırakan HBB yönetimi, halka çileyi reva görürken, kendi yakınlarını ise kayırmaktan geri durmuyor. Her alanda başarısız olan HBB ve Lütfü Savaş, iş yakınlara gelince ise tüm hizmeti ayağa götürüyor. Halkın parasıyla yakınlara hizmet yapan Lütfü Savaş, halka ise çamur, çukur ve tozu layık görüyor.

SKANDALI DUYARLI BİR VATANDAŞ ORTAYA ÇIKARDI

Duyarlı bir vatandaş, HBB’de bir yetkilinin ailesinin bulunduğu evin bahçesine parke taşı döşendiğini ortaya çıkardı. Vatandaş, kendi dükkanının önü aylardır çukur ve çamur içinde dururken, hemen yakınında HBB’li yetkilinin ailesinin bulunduğu evin önünün ise HBB çalışanları tarafından parke taşı ile kaplanarak düzenlendiğini görüntüledi. Sosyal medyaya görüntüleri yükleyen vatandaş, yetkililere isyan ederken, hakkını helal etmediğini de belirtti. Duyarlı vatandaşın görüntülediğinin fark edilmesi üzerine ise yapılan parkeler hemen söküldü ve geri toplandı.

HBB’DE TORPİLLİ HİZMET DÖNEMİ

Halka çukurlu ve çamurlu yolları reva gören duyarsız HBB yönetimi, halkın isyanını duymuyor. Hatay delik deşik yollara mahkum edilirken, torpilli hizmet hısım, akrabanın ayağına kadar götürülüyor. Binlerce vatandaşın kullandığı yollar toz içindeyken, şahsi mülk olan apartmanın bahçesi parke taşı ile kaplanıyor. Vatandaşlar aylardır işyerlerinin önünün kazılmış durumda olduğu için iş yapamadıklarını belirtirken, kendi yakınlarına yapılan torpili kabul etmeyeceklerini belirttiler.

Gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulunan duyarlı vatandaş, “Bizim işyerimizin önünü kazdılar. Aylardır çamur, çukur ve toz içinde duruyor. İş yapamaz hale geldik. Battık, işlerimiz bıçak gibi kesildi. Defalarca şikayet ettik ama gelip bakmadılar. Halka bu eziyeti reva görenler kendi akrabalarına ise en güzel hizmeti layık görüyorlar. Evin bahçesinin dört yanını parke taşı döşüyorlar. Bu halka eziyet, yakınlara torpilden başka bir şey değildir. Hizmet almak için illa bir yakınımızın Büyükşehir’de mi çalışması lazım. Bu durumu vatandaşların takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

KİM BU HBB’DEKİ ÜSTDÜZEY YETKİLİ

Kamuoyuna bomba gibi düşen iddialara konu olan çalışma Antakya’da Ürgenpaşa Mahallesi Martı Apartmanı’nda yapıldı. Ancak burada bulunan ailenin hangi HBB’li yetkilinin ailesi olduğu ise bilinmiyor. Vatandaşlar, yakınlara torpilli hizmet götüren, görüntülendiğinin fark edilmesi üzerine ise acilen sökülüp geri toplanan işin yapıldığı ailenin hangi HBB’li üst düzey yetkilinin ailesi olduğunun açıklanmasını ve halka hesap verilmesini istiyor. HBB’den konuyla ilgili açıklama bekleyen vatandaşlar, “Aylardır bize gelmeyen hizmet, dost, hısım, akrabanın ayağına kadar kim tarafından götürülüyor ve videoya çekilince aceleyle neden toplatılıyor?” sorusunun cevabını bekliyor. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.