İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE OKULU SEMİNERLERİ BAŞLADI

İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE OKULU SEMİNERLERİ BAŞLADI

Hatay İl Müftülüğü’nün Aile Okulu Projesi 1. Programı Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’de gerçekleşti. Programa; İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcıları Murat Akçay ile Nazife Sağlamoğlu, Antakya İlçe Müftü V. Mehmet Emin Eneç, Kumlu İlçe Müftüsü Zühdü Elveren, Antakya ve Defne İlçelerinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri hazır bulundu. Antakya Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Muhammed Parlak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Aile sinevizyonu gösteriminin ardından İl Müftümüz Bilgili’nin açış konuşmasıyla devam etti.

BİLGİLİ: AİLE OKULU PROJESİNİ ÖNEMSİYORUZ

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, D.İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tahir Tural’a teşriflerinden dolayı teşekkür etmesiyle başladığı konuşmasında “Aile Okulu Projesi” üzerinde durarak şunları söyledi: “Modern hayatın akışı içerisinde dini ve ahlaki değerlerimize uygun aile modelinin oluşturulması, aileyi devam ettirebilmek için sevgi ve saygı temellerinin İslami çerçeveler içerisinde ayakta tutulması, aile bireylerine etkili iletişim becerilerinin kazandırılması,  evlilik hakkında yanlış bilinenler ile ilgili eğitim verilerek sağlıklı aile temellerinin oluşturulması amacıyla Antakya İlçemizde 02 Şubat – 23 Mart 2022 tarihleri arasında her Çarşamba günü 10.00-12.00 saatleri arasında Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde, 13.00-15.00 saatleri arasında Kırıkhan 15 Temmuz Şehitleri Ulu Camii Salonunda, 3 Şubat-24 Mart 2022 Tarihleri arasında her Perşembe 10.00-12.00 saatleri arasında İskenderun Belediye Kültür Sarayında ve 13.00-15.00 arasında Dörtyol Halk Eğitim Merkezinde olacaktır.”

PROGRAM HEDİYE TAKDİMİ İLE SONA ERDİ

Bilgili konuşmasının ardından D.İ.B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tahir Tural’ın “Ailede Fıkhî Meseleler” konulu konferansıyla devam eden program, soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimiyle sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.