SADULLAH ERGİN’DEN HBC’YE ZİYARET

SADULLAH ERGİN’DEN HBC’YE ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi Ankara Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Hatay Basın Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu.Hatay Basın Cemiyeti’nin önceki haftalarda gerçekleştirdiği olağan kongresini tebrik eden, yeni yönetime de başarılar dileyen Sadullah Ergin, Hatay basınının yeniden ayakta görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.Deprem sonrası şehrin hala toparlanmadığına vurgu yapan Sadullah Ergin, kısa yada uzun vadede hala ne yapılacağının bilinmediğini söyledi.

“DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR OLAYDIR!”

Depremin siyaset üstü bir olay olduğunu ifade eden Ergin, “Biz neler yapabiliriz, eksikleri nasıl giderebiliriz, yıkılan binaları ve insanları nasıl ayağa kaldırabiliriz hesabını yapmak istiyoruz. Depremin üzerinden 7 ay geçti fakat kış yaklaşıyor, insanları mağdur etmemek için neler yapabiliriz diye görüşmek zorundayız. Buradaki insanların elektriği, suyu, ısınma ve barınması kış gelmeden çözülmeli, artık çadır sorunu da son bulmalıdır” diye konuştu.

“MEVCUT AFET YASASI HATAY’IN YARALARINI SARAMIYOR!”

Mevcut afet yasasının Hatay’ın yaralarını sarmaya yetmediğini dile getiren Ergin, “Zaman zaman Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi konusunda haklı talepler geliyor. Böyle bir yasa yok fakat yasa yok diye böyle mağduriyet yaşatılmamalıdır. Yasanın yeniden düzenlenmesi şarttır çünkü mevcut afet yasasının Hatay’ın yaralarını sarmaya yetmediğini aşikardır” şeklinde konuştu. Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir de, deprem sonrası Hatay’da bazı şeylerin yetersiz kaldığını ifade ederek, “Şehirdeki hırsızlık olaylarını, yerinde ayrıştırma hadisesini ve susuz yıkım çalışmalarını çok kez dile getirdik, çözüm istedik fakat istenilen çözümleri alamadık” dedi.

Deprem sonrası cemiyet ve üyeleri olarak aralıksız yayın yapmak için tüm çabayı gösterdiklerini de kaydeden Hikmet Otuzbir, “Bizler prefabrik yapıların kurulması ile birlikte tekrar cemiyetimizi ofis ortamı olarak aktif hale getirdik. Fakat öncesinde de gerek geçici barınma alanlarında, gerekse de şehir dışına çıkmak zorunda kalarak şehrimizin sesini duyurmaya çalıştık. İmkanlar el verdiğince de, Hatay basını olarak Hataylıların ve bu şehrin sesini duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Cemiyet prefabrik ofisinde gerçekleşen programa gazetecilerin yanı sıra DEVA Partisi Hatay İl Başkanı İlker Eker, DEVA Partisi Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Uğur Çakılı ve parti yöneticileri katılım gösterdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.