KADİM ANTAKYA KAYBEDİLMEMELİ!!!

KADİM ANTAKYA KAYBEDİLMEMELİ!!!

Asrın felaketinin hemen akabinde yaptığı bilgilendirme paylaşımları ve daha sonra enkaz çalışmaları çerçevesinde verdiği mücadeleler ile takdir toplayan Harita Mühendisi Kenan Kantarcı kaleme aldığı son yazısı ile yine dikkatleri üzerinde topladı.Kantarcı yayınladığı yazısında şu ifadelere yer verdi:”Ülkenin dertlerle yüklü gündemi içinde sesini duyuramayan Antakya’nın benzersiz Osmanlı evleri, depremden kalan son izlerini de dev kepçe dişlilerinde kaybederek tarih üzerinden siliniyor.

Hava resmindeki kırmızı lekeler, artık birer moloz yığınına döndürülmüş güzelim tarihi evlerin boşaltılmış yerleri.

Ekonomik kriz (çünkü kültürel miras için usulünce yapılması gerekenler zaman alıyor ve pahallı), seçimler (“hadisenize temizleyin artık şuraları” diyen halk kesimlerini mutlu etmeye meyilli popülist politikacıların egemenliği) ve duyarsızlık (durun buradaki canlandırma böyle yapılmaz diyenlere kamuoyu önünde “bunları duyan da Süleymaniye Cami’ni yıkıyoruz zanneder” diyebilecek kadar trajikomik bir cehalet hali) elbirliğiyle, 600 yılı aşkın geçmişimizde oluşan emsalsiz güzellikte bir kent kültürünün inceliklerini moloza dönüştürüyor.

Yerine (Ankara Hamamönü’ nde, Diyarbakır Sur’da yaptıkları gibi) “Antakyamsı” mahalleler yaparak tarihi mirası canlandıracaklarını zannediyorlar. Çok yanılıyorlar. Çok önemli kentsel değerleri bu yanılgılarına kurban ediyorlar.

Çok yazık…” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.