KANTARCI KURALSIZ YIKIMA TEPKİ GÖSTERDİ

<a>KANTARCI KURALSIZ YIKIMA TEPKİ GÖSTERDİ</a>

”KADİM ANTAKYA’MIZ YOK EDİLİYOR”

Yaptığı paylaşımlar ve yerinde müdahaleleri ile memleketinin değerlerine sahip çıkan Harita Mühendisi Kenan Kantarcı mücadelesinden vazgeçmiyor.

Ortodoks Kilisesi civarında yapılan kontrolsüz yıkıma sessiz kalmayan Hataylı Harita Mühendisi Kenan Kantarcı yine yaptığı paylaşım ile gündem oldu.

Kantarcı yaptığı paylaşımında: ”Bazı teknik çalışmalar yapmak üzere Ortodoks Kilisesinin arka bölümüne geldiğimde gördüğüm manzara karşısında bir kez daha şok oldum. Burası bir futbol sahasına dönmüş durumda. Üzülerek belirtmek istiyorum ki tescilli binaların hepsi yıkılmış. Bu gördüğünüz eski kuyu taşı kamyonların altına malzeme olarak serilmek üzere iş makineleri tarafından parçalanıyordu. Anında müdahale ederek bu duruma izin vermedim. Ve benim müdahalem ile bu olay gerçekleşmedi. Tepkim üzerine de sahayı terk etmeye çalıştılar. Bunları kendi imkanlarım ile paylaşım yaparak kamuoyuna duyurmak adına mücadelemi veriyorum. Bu durum kesinlikle hukuka yansımalı. Dostlar eski Antakya’mızı yıkıyorlar, kadim şehrimizi paramparça ediyorlar. Bu işi yapanlara seslenmek istiyorum şunu bilmelisiniz ki sizler burada geçicisiniz. Bizler burada doğduk burada öleceğiz. Sonuna kadar da bu mücadeleyi vereceğimizi herkes bilsin. Bu bölgede neredeyse bir tane bile tescilli yapı bırakılmadı. Tescilli Tescilsiz her taraftan yıkımlar devam ediyor hem de kontrolsüz bir biçimde. Kültür Bakanlığı yetkilileri maalesef buralarda yoklar. Sit alanı üzerinde iş makineleri resmen dans ediyorlar. Birileri bu duruma dur demeli. Kesinlikle ağır cezalık bir suçtur bu. Hukuki bir durum var ortada. Ve yetkililere sesleniyorum Kültür Bakanlığının görevlileri neredeler? Kadim Antakya’mız yok ediliyor. Ben mücadeleme devam edeceğim yetkililerinde bir an evvel bu duruma el atmalarını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.