KARA AV SEZONU BAŞLADI

KARA AV SEZONU BAŞLADI

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak avlanma bölgeleri, türler, avlanma süreleri ve limitleri Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından belirlendi.

Bu kapsamda, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan yaban domuzu ve çakal avı Ege, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde bugün itibarıyla başladı. Av sezonu bitene kadar avcılık yapılabilecek.

Söz konusu bölgelerde Marmara hariç, kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı ise 21 Ekim’de, Marmara’da ise 10 Ekim’de başlayacak.

Çil keklik bu av sezonunda sadece Aksaray, Ağrı, Ardahan, Ankara, Bayburt, Bingöl, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Sivas, Tokat, Uşak ve Van’da avlanabilecek.

Ayrıca, sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, kaşıkgaga, elmabaş patka, çıkrıkçın, suçulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç ve çulluk avı 14 Ekim’de başlayacak. Sadece Antalya’da öter ardıç ve karatavuk avı 6 Ocak 2024’ten sonra avlanılabilecek.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.