KONGREYLE ESEN İKTİDAR HAVASI

KONGREYLE ESEN İKTİDAR HAVASI

Saadet Partisinin 8. Olağan Kongresi sonrası değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Ankara’da büyük coşkuyla gerçekleştirilen tarihi kongrenin parti tabanında olduğu kadar kamuoyunda da büyük bir heyecana vesile oldu. İktidar ışığının alındığı bir kongre olmakla birlikte deyim yerindeyse, bütünüyle iktidara hazır olunduğunun işaretiydi” dedi.

MİSYON

Kongrede verilen mesajların sade ve net olduğunu ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Türkiye yeni bir tarihi eşiktedir, bu tarihi eşikte Saadet Partisi’nin yüklendiği çok önemli bir misyonu vardır. Seçim sürecinde partinin konumlandığı yer ve duruşu bütünüyle Türkiye’nin seyrini etkileyecek güçtedir. Bu demokratik hak ve hürriyetler, dini vicdan ve özgürlük ile ilgili hususlar, adaletin tesisine yönelik atılacak adımlar, eğitimin çağın gereklerini karşılayacak şekilde dizaynına dair yapılacak faaliyetler anlamına gelmektedir.” ifadeleriyle Saadet’in üstlendiği misyonuna değindi.

İTTİFAKLAR

Son dönemde kamuoyu baskısı, sosyal medya bombardımanı, fitne sokmaya çalışanların çabasıyla Saadet tabanında ve teşkilatlarında bazı soru işaretlerinin varlığına işaret eden GİK Üyesi Çalışkan, “Bizce kongrenin en önemli yönü kafalardaki soru işaretlerine, şüphelere ve acabalara son veren bir buluşma olmasıdır. Bu sorular genel başkanın konuşmasıyla, yaklaşımıyla kongrede verilen güçlü mesajla sona erdi. Ayrıca siyasi yelpaze açısından da acaba Saadet bu masadan çekilir mi? Bu konuda kararlı mı? dönüş olur mu? gibi soruları da artık geride bırakmış oldu. Saadet bu masanın etkin bir partneri olarak yoluna devam edecek mesajı çıktı.” dedi.

MİLLETİN İKTİDARI

Ana tema olarak belirlenen ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Milletin İktidarında Saadet Var” hashtagini de değinen GİK Üyesi Çalışkan, “Boşuna bir anda gündeme oturmadı. Bunun anlamı; Millet iktidara gelecek iktidarın içinde Saadet olacak. Saadet’in olduğu yerde insanlara huzur ve refah gelecek. Bu açıdan bu etiket tam yerine oturdu.” diyerek Saadet iktidarının refahın habercisi olduğunu ifade etti.

SALTANATLAR GEÇİCİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşması sırasındaki birçok cümlenin vurucu ve kayda değer olduğunu da ifade eden GİK Üyesi Çalışkan, “Biz laiklerden çok laikçilerden, muhafazakarlardan çok din istismarcılarından çektik. Hz. Ömer’in adaletinden konuşmak kolay, ama yapmak zordur. Hasır üstünde uyuyan peygamberi anlatmak kolay, saraylardan vazgeçmek zordur.” sözlerinin ülke siyasetin özeti olduğunu belirtti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.