MART AYINDA NORMALLEŞECEK İLLER!

MART AYINDA NORMALLEŞECEK İLLER!

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın Kovid-19 salgınının seyrine göre tedbiri elden bırakmayacak şekilde normalleşme adımlarının mart ayında atılacağına ilişkin açıklaması esnafta büyük heyecana yol açarken koronavirüs tedbirlerine ilişkin de yeni bir modele geçilecek. Mart ayında uygulamaya alınacak normalleşme adımları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan il bazında koronavirüs vaka tablolarına göre şekillenecek, vaka sayılarının düşük olduğu illerde kontrollü bir şekilde işletmeler açılacak, yüz yüze eğitim dönüşümlü olarak uygulanmaya başlayacak ve hafta sonu kısıtlamaları kaldırılacak. Yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde ise normalleşme için vaka sayılarının düşmesi beklenecek. Kademeli normalleşme süreci iki haftada bir gelen koronavirüs vaka oranlarına yönelik şekillenecek, düşüşün devam ettiği illerde normalleşme sürecek, tablonun aksi yönde gittiği illerde ise ek tedbirler alınacak.

İL PANDEMİ KURULLARI BELİRLEYECEK

Orta düzey risk grubunda yer alan illerde ise haftalık vaka sayılarına göre il pandemi kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda farklı uygulamalara gidilebilecek ve kontrollü açılışın uygulanacağı alanlar değişiklik gösterebilecek.Yüksek risk grubunda yer alan illerde ise normalleşme için vaka sayılarının düşmesi beklenecek.

ORTA RİSKLİ

Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller:

Batman, Van, Mardin, Muş, Diyarbakır, Kars, Siirt, Afyonkarahisar, Çankırı, Iğdır, Gaziantep, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Uşak, Kastamonu, Kırşehir, Eskişehir, Denizli, Sivas, Isparta, Karabük, Bursa, Aydın, Çorum, Bilecik, Ankara.

HATAY YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDA

Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller:

Çanakkale, Erzurum, Tunceli, Kahramanmaraş, Yozgat, Malatya, Manisa, Kırıkkale, Düzce, İzmir, Bartın, Bolu. Elazığ, Kütahya, Kırklareli, Kilis, Zonguldak, Niğde, Muğla, Tekirdağ, Kayseri, Adana, İstanbul, Erzincan, Bayburt, Hatay, Ardahan, Edirne, Nevşehir, Yalova, Burdur, Sakarya, Antalya, Artvin, Sinop, Balıkesir, Kocaeli, Mersin, Konya, Aksaray, Amasya, Gümüşhane. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.