MASATLI: SATILIK 1 KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il genelinde yabancılara satılacak bir karış toprak dahi olmadığını net şekilde ifade etti.
Hatay’da yabancılara mülk satışının yasa ile korunduğunu ve kesinlikle yasak olduğunu hatırlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İlimiz Hatay’ın Milli Güvenlik Kurulu kararıyla özel bir statüye sahip olduğunu ve hiç kimsenin bir metrekare dahi olsa toprak satamayacağını sözlerine ekledi.
HİÇ KİMSE 1 METREKARE BİLE ALAMAZ!
Depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığının riskli alan, rezerv alan, geçici el koyma gibi uygulamalarla vatandaşların malına el koymasını değerlendiren Hatay Valisi Mustafa Masatlı bu uygulamalar sonrasında toplumda yayılan ‘Yabancılara mülk satılacak. Bizim malımız yabancılara verilecek’ gibi söylentilerin kesinlikle gerçek dışı olduğunu söyledi. Hatay’da yabancılara mülk satışının yasa ile korunduğunu ve kesinlikle yasak olduğunu hatırlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İlimiz Hatay’ın Milli Güvenlik Kurulu kararıyla özel bir statüye sahip olduğunu ve hiç kimsenin bir metrekare dahi olsa toprak satamayacağını sözlerine ekledi. Rezerv alan uygulaması yanı sıra Kurtuluş Caddesi ile ilgili de bilgilen veren Vali Masatlı, rezerv alanlara ilişkin vatandaşlardan gelen itirazlara ve müracaatları titizlikle değerlendirdiklerini aktardı. Ancak bu konuda zaman kaybetmemek gerektiğinin altını bir kez daha çizen Masatlı “Rezerv alanlarla ilgili yaklaşık 5 bin 500 kişi alandan çıkarıldı, fakat daha sonra 3 bin 500 kişi yeniden başvuru yaptı” ifadelerini kullandı.
2025 KASIM’DA KURTULUŞ’TA FESTİVAL
Depremde zarar gören Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunun korunması amacıyla önemli projeler başlatıldığını hatırlatarak açıklamasını sürdüren Vali Masatlı, “Kemalpaşa Caddesi’nde 426 bağımsız bölümden 194’ünün teslimatı 6 Şubat 2025’te yapılacak. Kurtuluş Caddesi’nde restorasyon ve ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. 2025 yılının Kasım ayında burada Kültür Yolu Festivali düzenlenmesi planlanıyor. Uzun Çarşı ve çevresindeki tarihi yapılar yeniden inşa ediliyor. Modern prefabrik iş yerleri ve yeni ticaret alanlarıyla bölgedeki ticaretin canlanması hedefleniyor. Hatay’ın kendine özgü kültür ve sanatını korumak amacıyla Sanat Çarşısı projesi başlatıldı. Bu proje kapsamında: 82 ahşap dükkân, bir cep sineması ve bir konferans salonu inşa ediliyor. Sanatçılar için ayrılan alanlar 3 Aralık’ta faaliyete geçirilecek. Antakya’nın mimari dokusuna uygun olarak tasarlanan Antakya Gastronomi Merkezi, kentin ünlü restoranlarını bir araya getirerek hem yerel halka hem de turistlere hizmet veriyor” ifadelerine yer verdi.