Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan Dünya Engelliler günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi
Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan
Dünya Engelliler günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi  Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan  Dünya Engelliler günü mesajı

3 Aralık Engelliler Günü. Her yıl bu tarihte Ülkemizde ve Dünyada Engelli insanlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılır ve mesajlar paylaşılır. Bugün iğneyi de, çuvaldızı da kendimize batırma günüdür.
Engellilerimizi anlayabilmek için hayata onların gözünden bakabilmek ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları aşma çabalarını anlamak oldukça büyük bir öneme sahiptir.
Son yıllarda konu üzerinde bir hassasiyet gelişmekte ancak maalesef ülkemiz Engelli Vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi noktasında henüz arzu edilen seviyede değil.
Eğitim, İstihdam, mimari sorunlar ve toplumsal bakış başlıklarında yapılan çalışmalar yeterli değil. Çok daha iyi seçenekler ve çalışmalar yapmak için projeler geliştirmek ve sorunun çözümünde samimi olmak lazım diye düşünüyorum.
Bir konu daha var ki ayrıca önemli bulduğumu belirtmek istiyorum. Engelli Vatandaşlarımızın aldıkları sağlık raporlarının bakanlıklar tarafından kabulü sırasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek istiyorum.Birçok vatandaşımız özellikle vergi indiriminden faydalanmak ve emeklilik statülerinin belirlenmesi amacıyla aldıkları raporlara rağmen başvurulardan olumsuz yanıt almaktadır. Tam teşekküllü devlet hastanelerinden, alanının uzmanı doktorlarımızdan oluşan bir sağlık kurulundan muayene edilerek alınan raporların dereceleri, hastayı hiç görmemiş olan bakanlık komisyonları tarafından düşürülmektedir. Kabul edelim ki bu işte bir gariplik vardır. Bir çok bina (kamu dahil) engelli vatandaşların erişimine uygun değildir. Engelli yürüyüş yolları yeterli değildir. Kamu ve Özel sektörde var olan %3 Engelli Çalıştırma Kotası yeterli değildir. Maalesef zaman zaman toplumun içinde engelli vatandaşlara karşı hatalı bakış açıları ile karşılaşmaktayız. Eğitim alma şartları mutlaka iyileştirilmelidir.Bir siyasetçi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Ve çözümün bir parçası olmak için gayret edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun daima hatırlanmasını temenni ediyorum. Bu sebeple bir tarihte değil her zaman yanında olduklarımızı bilmelerini istiyorum. En büyük engel sevgisizliktir. Yeter ki yüreklerde engel olmasın. Saygılarımla. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.