NEBİH NAFİLE ANKARA SÖYLEŞİSİ DUYGULU GEÇTİ

NEBİH NAFİLE ANKARA SÖYLEŞİSİ DUYGULU GEÇTİ

Eğitim-İş, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Ankara Şubelerinin organize ettiği eğitimci-şair, müzisyen Nebih Nafile “Kitap İmza ve Söyleşisi” Ankara’da şiir ve türkü sevenlerin katılımı ile gerçekleşti.

Kızılay Mithatpaşa Caddesi Ankara Eğitim-İş 1 Nolu şubenin salonunda saat 12.30’da gerçekleşen etkinliğe depremzede Hataylıların yanı sıra sendika üyeleri ve Ankara’da yaşayan Hataylıların katılımı ile şiir ve türküler paylaşıldı. Nebih Nafile’nin bağlamasına Devlet Konservatuvarı Türk Müziği öğrencisi genç müzisyen oğlu Merih Nafile gitarı ile eşlik etti ve duygulu anlar yaşandı.

Nebih Nafile etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; “Kıymetli eğitimci arkadaşlarım, sevgili Hataylı dostlarım hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Eğitim-İş Ankara şubeleri yöneticilerine bu kıymetli davetleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Depremin ilk anından bu yana ulaşabildikleri bütün depremzedelere yapmış oldukları emekten dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaşadığımız acının izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Dostlarımızın sayesinde sadece acısı biraz dinecektir. Yaptığımız her şey bizi yaşadığımız toprağa götürüyor. Her türküde, her şiirde, yaşamın her bir paylaşımında kaybettiğimiz yakınlarımız, evimiz, çocuklarımızın eşyaları aklımıza geliyor. Üniversite eğitimim Ankara’da oldu. Kızım buraya evli ve müzik öğretmeni olarak burada görev yapmaktadır. Birçok dostumuzla sanat ve edebiyatın gücü ile önceden görüşüyorduk. Yani bir yanım da Ankara. Dolayısı ile evimizin sıcaklığını sizlerin sayesinde yaşamaya devam ediyoruz.” dedi.

Eğitim-İş Ankara 1 Nolu Şubesi Başkanı Turgay Kaçan; “Eğitim İş Ankara Şubeleri olarak düzenlediğimiz şiir ve türkü dinletisine katılarak bizi onurlandıran Nebih Nafile’ye teşekkür ederim. Kâh duygulanmamızı kâh düşünmemizi saglayan şiir ve türkülerle bizleri dünün güzelliklerine, bugünün farkına varmamızı sağladı. Dostluğun, paylaşmanın herşeyin üstesinden geleceğini belirten Nafile, güzel yarınlar için bugün daha da çok ihtiyacımız var bu değerlerimize dedi. Birlikte olursak kazanacağız, sanata, şiire, öyküye daha çok sarılacağız ve güzel günleri dünden biriktirdiklerimizle getireceğiz. Yüreğine sağlık güzel insan. Sanatla hep birlikte, yeniden yeni yaşamlar kurmaya, birlikte yürümeye devam.” dedi.Daha sonra kitaplar imzalanırken hatıra fotoğrafları çektirildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.