SON 53 YILIN EN SICAK KASIM AYI OLDU!

SON 53 YILIN EN SICAK KASIM AYI OLDU!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan verilere göre, 9,3 derece olan 1991-2020 dönemi kasım ayı ortalama sıcaklığı, geçen ay 12,5 dereceyle normallerin 3,2 derece üzerinde gerçekleşti.

Haziran ayından bu yana aylar geçtikçe dünya anormal derecede sıcak olmaya başlamış ve Bilim insanları bu yılki iklim değişikliği serpintisini “bir felaket filmine” benzetmişlerdi. Yeni veriler küresel sıcaklığın ne kadar olağanüstü ilerlediğini ise en açık şekilde ortaya koyuyor. Türkiye’de 2010 yılı kasımında da ortalama sıcaklık 12,5 derece olarak ölçülmüştü. Bu yılın kasım ayı ortalama minimum sıcaklıkları, 1991-2020 dönemi minimum sıcaklık normallerinin 0,8 derece üzerinde gerçekleşirken, maksimum sıcaklık normallerinin ise 4,1 derece üzerinde oldu. Geçen ay, yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen sıcaklıklar, vatandaşları tedirgin etti. Yaş ortalaması büyük olan vatandaşlar ilk defa bu kadar ılıman bir kasım ayı geçirdiklerinin altını çizerken, “Resmen bir ay geriden geliyoruz. Takvim Kasım ama yaşanan hava Ekim, Takvim Aralık ama yaşanan hava Kasım. Böyle bir ay geriden gelme durumu söz konusu. Bu elbette bizi ürküten bir durum. Hatay hiçbir kasım ayında bu kadar sıcak olmamıştı. Aralık ayındayız biz hala bahar ayı havası yaşıyoruz. Isıtıcılara gerek duymuyoruz. Doğru dürüst yaşanmış bir yağış yok. Zaten bir gün yağsa o afete dönüşüyor. Eskiden öyle değildi. Geçmişte kasım ayında yağmur bir başlardı yavaş yavaş 15 gün aralıksız devam ederdi. Şimdi bir saat yağmur yağıyor her yer kıyamete dönüyor. Deniz taşıyor, mahalleleri su basıyor. Bu normal olmayan ve geçmişimizde yaşamadığımız bir durum” dediler.

TAMAMEN ANORMAL BİR DURUM

Son olarak geçtiğimiz günlerde bir mahallede erik ağacının meyve verdiğini vurgulayan yurttaşlar, “Üçgedik Mahallesi’nde bir vatandaşın bahçesinde erik ağacı Kasım ayının sonunda ürün verdi. Bunun tek açıklaması mevsim sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesidir. Olacak bir durum değil. Kasım ayında erik ağacının ve buna benzer meyve ağaçlarının meyve vermesi. Bu tamamen anormal bir durum. Buna çok şaşırmamak lazım aslında” ifadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.