SUÇUMUZ HATAYLI OLMAK MI?

SUÇUMUZ HATAYLI OLMAK MI?

HATAYLI FİRMALAR, HATAY MİLLETVEKİLLERİNİN İLGİSİZLİĞİNE İSYAN ETTİ; G. ANTEP, K. MARAŞ, ANKARA VE İSTANBUL FİRMALARINA HATAY GÜMRÜĞÜNDEN İTHALAT İZNİ VERİLİRKEN, HATAYLI FİRMALARA İZİN VERİLMİYOR..

12 yıl aradan sonra Hatay Cilvegözü Gümrüğünden metal hurda ithalatı yapılmasına izin verildi.

Ticaret Bakanlığı’nın, Suriye’den metal hurda ithalatı yapılmasına onay vermesi, Hataylı firmalara ise onay vermemesi tepkilere yol açtı.

Bakanlığın çifte standartına tepki gösteren Hataylı firmalar, gazetemiz aracılığıyla şu sözleri dile getirdiler:

“Kendi şehrimizdeki gümrüğümüzden bize transit ticaret ithalat izni verilmiyor. Bizim, Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara  ve İstanbul’daki firmalardan ne eksiğimiz var? Suçumuz Hataylı olmak mı? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz ve feryat ediyoruz, sesimizi duyuramıyoruz!

Hatay Milletvekilleri, Valimiz Mustafa Masatlı beyefendi, Kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, Ticaret Odaları Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sizlere sesleniyoruz; Suriye ile transit ticaret ithalat izni için firmalarımızı Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara  ve İstanbul’a mı taşıyalım. Bunu mu istiyorlar? Eğer Hataylı olmak artık suç sayılıyorsa, transit ticaret ithalat izni  alabilmemiz için Hatay’dan ayrılmamız gerekiyor demektir.”

HATAY MİLLETVEKİLLERİNİN VİCDANI SIZLAMIYOR MU?

Yapılan bu haksızlığa ve çifte standarta seyirci kalan ve çaba dahi göstermeyen 11 Hatay Milletvekiline tepki gösteren Hataylı firmalar, “Gaziantep, Kahramanmaraş, Ankara  ve İstanbul’daki firmalara Hatay Gümrüğünden transit ticaret ithalat izni verilirken, senin kendi şehrindeki firmalara bu iznin verilmemesine hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Her fırsatta çıkıp, ‘Hatay bizim şahsi meselemiz’ diye konuşmak kolay, önemli olan Hataylıların uğradığı haksızlığa müdahale etmektir. Ayrıca bize iş imkanı sunulmazsa, izin verilmezse, nasıl toparlanacağız, ayağa kalkacağız? Çok zor durumdayız, her şeyimizi kaybettik, bize kendi milletvekilimiz ve büyüklerimiz sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak” diye tepkilerini dile getirdiler. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.