“SUİSTİMALE AÇIK YASA”

“SUİSTİMALE AÇIK YASA”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Mecliste kabul edilen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” görüşmeleri sırasında söz hakkı alarak önemli açıklamalarda bulundu.Milletvekili Çalışkan açıklamasında; “Burada kanun teklifinin iptalini istiyoruz. Neden? Çünkü burada, özel yerlerin kamuya tahsis edilmesi ve devrine yönelik bir madde söz konusu. Bugüne kadar ki yaşananlardan edindiğimiz tecrübe, maalesef bu devir işlemlerinin de nasıl olacağı hususunda bize olumsuz etki bırakıyor. Aslında bununla birlikte, yandaşa peşkeşin önü açılıyor, kamu gücü de zayıflatılıyor. Özellikle bazı iller için kamunun yeri çok daha önemli. Maddenin içerisinde, meskûn mahal, rezerv alanı ilan ediliyor, kamulaştırılıyor, sonra da bir şekilde müteahhitlere devredilecek. O açıdan bu tür konuları siyasi polemik konusu yapmadan aklıselimle tartışmak, uygun çözümler üretmek yerinde olacaktır.” dedi.Çalışkan, “Kentsel dönüşüm bir kentin yaşam kalitesini yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak adına önemlidir. Ne var ki bugüne kadar yapılan işlerde tarihî ve kültürel mirasın yeterince korunmadığı, kentsel dönüşüm yasasıyla verilen yetkilerin hiçbir şekilde yerinde kullanılmadığı gibi bir acı gerçekle karşı karşıyayız. Elbette, kentlerin ruhuna, dokusuna aykırı iş yapmak, birilerinin canını acıtmak son derece kötüdür.” İfadelerini kullandı.

 “HER ŞEYDEN ÖNCE DEPREM BÖLGESİNİ ELE ALMALISINIZ”

Çalışkan’ın açıklaması şu şekilde;“Bugüne kadar yasayla görülen hususlardan birisi şudur: Şimdiye kadar fabrikalar özelleştirildi, kamuya ait yerler, enerji kaynakları özelleştirildi, yollar, köprüler her şey ama her şey özelleştirildi, satacak bir şey kalmadı. Şimdi, özel mülkler hedefe kondu, bu yasayla özel mülklerin kamulaştırılarak bir şekilde başkalarına aktarılacağı görülüyor. Aslında bu yasa bir açıdan da bazılarının değindiği gibi “çökme yasası” olarak adlandırılıyor ki “çökme” kelimesi bu dönemde maalesef sizlerin literatüre kazandırdığınız bir kelimedir. Kentsel dönüşümden bahsederken her şeyden önce deprem bölgesini ele almak gerekir. Deprem bölgesinde hâlen çok büyük sorunlar var. Cep telefonu operatörleri yeterli çalışmıyor. İmar planları tamamlanmadı. İnsanlar, kamu ön açıp yol açmadığı için bir şekilde kendi evlerini yapmaya başladı. Böylece yeniden plansız yapılaşma, çarpık kentleşme de ortaya çıkmaya başladı.”

 “DEPREM BÖLGESİNE ZİYARETLERİNİZ HALKA HİZMET İÇİN OLMALI”

“İktidar mensubu arkadaşlarımızın zorlarına gitmesin, empatiyle konuşalım, burada kentsel dönüşümden bahsederken sayın bakanların bölge ziyaretini belirtmek isterim. Bakın, belki Ankara’dan görünmüyor ama deprem bölgesine yapılan ziyaretler ayak bağı olmamalı, halka hizmet olmalı. Bugün şöyle bir mizansen kurulmuş: Sayın bakanlar özel uçakla deprem bölgesine geliyor, tüm kamu kurumları işi bırakıyor, il müdürleri, kurum müdürleri valiyle beraber toplanıyor, sayın bakanı karşılıyor. Vali ziyareti, ardından AFAD’da sunum, sonra konteyner kente giderek orada bir poz veriliyor, yemek saati ise ellerine bir tabldot alarak depremzedelerle yemek, değilse, bir depremzede çocuk kucağa alınarak poz veriliyor. Ardından da AK Parti ziyareti yapılıyor ki, iktidar partisinin ziyareti gayet tabidir. Ancak her bakanın kamu imkânlarıyla, özel uçakla geldiği bir yerde bunu yapması fazladır değerli arkadaşlar.” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.