TEMİZ HAVA İÇİN PEDALLIYORUZ

TEMİZ HAVA İÇİN PEDALLIYORUZ

Greenpeace tarafından karbon salınımı ve araç egzozlarının önü alınmaz artışına dikkat çekmek ve havamıza sahip çıkmak amacıyla Samandağ’da bisiklet turu düzenlenerek “Farkındalık Sürüşü” gerçekleşti. Etkinlik sonrasında konuşan Greenpeace gönüllüsü Erhan Arpacı “Kentsel hava kirliliğinin en önemli nedenlerinden birisi fosil yakıtlı araçlara dayalı ulaşım politikası. Fosil araçlar hem havamızı kirleten partikül maddeler ile sağlığımızı tehdit ediyor hem de karbon ayak izimizi yükselterek iklim krizini derinleştiriyor.

Bizim daha çok bisiklet yoluna ve elektrifikasyonu yapılmış, enerjisini temiz ve sürdürülebilir kaynaklardan alan toplu taşıma ağlarına ihtiyacımız var. Dünyada özellikle dizel yakıtlı araçların kullanımını yasaklayan tarihler belirleniyor. Düşük emisyon alanları ile fosil araçların kullanım alanları daraltılıyor. Biz de bu uygulamaları görmek için Türkiye’nin dört bir yanında bisikletlilerle temiz hava için pedallıyoruz! Havamızı korumak için taleplerimiz net, kirliliğin yüksek olduğu ilçelerde koruma bölgesi ilan edilmesi ve kirletici bütün faaliyetlerin sonlandırılması. Yenilenebilir kaynaklar bize yeter” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.