TURİZM VE GASTRONOMİ GÜNLERİ GİTTİ, RANT GÜNLERİ GELDİ

TURİZM VE GASTRONOMİ GÜNLERİ GİTTİ, RANT GÜNLERİ GELDİ

İstanbul’da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri adıyla defalarca düzenlenen İstanbul Maltepe’deki organizasyonlar bu yıl Hatay Tanıtım Günleri olarak düzenlendi. Dün sona eren İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri adlı organizasyondaki isim değişikliğine vatandaşlar anlam veremedi. Hatay’ın sadece gastronomisini değil kültürünü, turizmini, doğasını, birlikteliğini, kardeşliğini de tanıtmayı amaçlayan program amacından saparak ranta dönüştü. Hatay’ın kültürü gitti, yerine farklı illerden gelen tüccar zihniyetlilerin sattığı ürünler geldi.

BAŞKAN SAVAŞ’I SAYMIYOR MUSUN YILMAZER?

Hatay’ı olumsuz olarak tanıtan günlere imza atarak Hatay tarihine kara bir leke olarak geçen Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, selamlama konuşmasında tüm protokolü sayın hitabıyla selamlarken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a sıra geldiğinde sayın hitabını kullanmadı. Hatay’da 13 yıldır görev yapan, zaman zaman eleştirilmesine rağmen Hatay’a büyük katkılar yaptığı inkar edilmeyen sayın Lütfü Savaş’a sayın unvanını layık görmeyen Yılmazer vatandaşların linçine uğrarken, sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki de aldı.

VATANDAŞLARDAN YILMAZER’E SERT TEPKİ

Başkan Savaş’a sayın hitabını kullanmayan Yılmazer’in tavrına anlam veremeyen vatandaşlar; “Lütfü Savaş, 13 yıldan bu yana Hatay’a hizmet eden bir başkan. Hatay’da protokolde önemli bir yere sahip. İstanbul’daki Hatay Günleri etkinliğinde de Hatay adına protokolde ilk sırada olan isimdir. Ona sayın diye hitap etmeyen bu zihniyetin yaptığı gaf heyecandan değil, olsa olsa cehaletindendir. Bu gibi insanların Hatay’a katacağı bir şey yoktur, olamaz da. Nitekim sona eren programda Hatay’a katkı değil, belli kişi ve kişilere zenginleşmenin yolu açılmıştır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Hatay’ı vezir değil, rezil eden bir organizasyona imza atan Hüseyin Yılmazer ve ekibinden Hatay halkı adına özür ve detaylı açıklama bekliyoruz. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.