TURUNÇTAN ÇİKOLATA ÜRETTİLER!

TURUNÇTAN ÇİKOLATA ÜRETTİLER!

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Akdeniz Bölgesi’nde fazlaca bulunan ve bölgede reçel olarak katma değer katılan turunçtan çikolata üretti. Üretilen çikolatalara, İskenderun’u anımsatması için ‘Sahilin İncisi’ ismi konuldu. Çikolata, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca da tescillendi.
Bölüm öğretmeni Neslihan Tuncer, “Reçel haline getirilen turunçların içine bütün fındık koyarak, üstüne çikolata kaplayıp, hazırladığımız ürünümüzdür. Unla kaplama işlemlerini yaptıktan sonra belli bir süre bekleyip, paketleme işlemi yapıldıktan sonra yemeye hazır hale gelmiştir. ‘Sahilin İncisi’ adını verdiği ürünümüz tescillenmiştir” dedi.
Turuncun artık çikolata olarak da tüketileceğine dikkat çeken Tuncer, “Üretimimizin bize ait bir ürün olmasını istedik. Bundan dolayı turunç reçeli kullanarak, çikolata hazırlayıp ve bununla alakalı hazırlık aşamaları gerçekleştirdik” diye konuştu.
Üretilen çikolatalara, İskenderun’u anımsatması için ‘Sahilin İncisi’ ismi konuldu. Çikolata, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca da tescillendi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.