UŞŞAKİ VAKFI OSMANLIDAKİ VAKIF GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

UŞŞAKİ VAKFI OSMANLIDAKİ VAKIF GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hatay’ın İskenderun İlçesinde 30 yıldır Mustafa Oğuzhan’ın Başkanlığını yaptığı Pir Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Osmanlıdaki vakıf geleneğini sürdürüyor.Pir Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı Başkanı Mustafa Oğuzhan, vakfın 3. Murat Hanın hocası, aynı zamanda o devrin şeyhülislamı Pir Hasan Hüsameddin Uşşaki tarafından kurulduğunu belirterek Osmanlıdaki vakıf geleneğini bugüne kadar taşıyarak devam ettirdiklerini söyledi.

Bu vakfın yardım vakfı olduğunu aktaran Mustafa Oğuzhan “Burada muhtaç insanlara gıda, et, sebze meyve kıyafet yardımı, ne geliyorsa dağıtmaktayız. Haftanın Salı ve Perşembe günleri saat 09-10.00 arası sebze hali esnafının bize güvenerek verdiği çeşitli sebze ve meyveleri arabamızla getiriyoruz, iki gün 150 kişilik gıda dağıtıyoruz. Her gün saat 12-13.00 arası mutafımızdan yine 150 aileye yemek vermekteyiz” dedi.

Binalarının üç katlı olduğunu, dört dairesinin üçünde eğitim faaliyeti yapıldığına değinen Vakıf Başkanı Mustafa Oğuzhan “Arapça dil kursu görmektedir ve Kur’an eğitimi yapılmaktadır. Bunun dışında vakfımıza hayırseverler giyim, kıyafetler göndermektedir ve bu kıyafetler ihtiyaç sahiplerine her gün saat 13.00 ile 17.00 arası ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.  Ayrıca vakfımızda üniversite öğretim görevlisi Bayan aile çocuk sağlığı ve evde huzur konulu, burada yardım gören hanımlara gönüllü eğitim vermektedir. Vakfın yöneticisi olarak bu görevi 30 senedir üstlenmekteyim” diye konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.