VALİ MASATLI HASSA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

VALİ MASATLI HASSA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ilçe gezilerinin son durağında Hassa’da temaslarda bulundu.

Vali Masatlı’yı ziyaretinde Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, kurum amirleri ve vatandaşlar karşıladı. Vali Masatlı ilk olarak Hassa Kaymakamlığı’na geldi. Burada ilçe protokolünden çalışmalar hakkında birifing alan Vali Masatlı, daha sonra Hassa Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Karataş’tan ilçe hakkında bilgi aldı. Vali Masatlı, ardından ilçe esnaflarını ve TOKİ tarafından yapımı devam eden konut çalışmalarını inceledi.

VALİ MASATLI ÜZÜM HASADINA KATILDI

Vali Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Hassa’da üzüm yetiştiriciliği yapan çiftçinin bağında Mevlana çeşidi üzüm hasadı gerçekleştirildi.

Hatay’daki bağcılık faaliyetlerinin %97’sinin yapıldığı Hassa ilçesinde gerçekleşen hasada; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Hassa İlçe Tarım Müdürü katılım sağladı. Yaklaşık 1.200 çiftçinin bağcılıkla uğraştığı ilçede yetiştirilen üzüm çeşitleri; Pafı, Horozkarası (Antepkarası), Hatun parmağı, Sultani çekirdeksiz ve Kardinal olarak sıralandı. Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, hasat şenliğiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Elde edilen ürünün büyük bir kısmı sofralık olarak tüketilmekte olup çevre illere işlenmek üzere de gönderilmektedir. Üretimin %10’u ise kurutmalık üzüm olarak değerlendirilmektedir. Hatay ilimiz tarımsal üretimine bakıldığında 2022 yılında 98.646 ton üzüm üretimi yapılmış olup dekara ortalama verim 2.000 kg’dır. Hatay ilimiz, ülkemiz üzüm üretimi sıralamasında 9. sırada yer almaktadır. 2023 yılında üzüm üretimimiz 47.586 dekar alanda 101.358 ton olarak beklenmektedir. Çiftçilerimize bol kazançlı bir sezon olmasını temenni ederiz” dedi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.