ZEYTİN HASADI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

ZEYTİN HASADI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Özelde Hatay’ın genelde ise ülkemizin zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli merkezlerinden biri olan Altınözü Altınkaya mahallesinde zeytin hasadı tam gaz devam ediyor. Gün doğmadan soluğu tarlalarda alan çiftçiler hava kararıncaya kadar bereketli topraklarında zeytin toplamak için var güçleri ile çalışmaya devam ediyorlar. Zeytinin doğru zamanda ve doğru yöntemlerle hasat edilmesi elde edilecek zeytin ve zeytinyağının miktarını ve kalitesini belirlediği gibi gelecek yıllardaki verim için de belirleyici olduğunu ifade eden çiftçiler gecikme yaşanan yağmurların yağmasının zeytin için faydalı olacağından yağmurların yağmasını dört gözle bekliyorlar.

Aile bireyleri ile birlikte zeytin hasadı yapan çiftçi Mehmet Taze yaptığı açıklamada:” Bölgemizde bu yıl zeytin rekoltesinin  az olduğunu söyleyebilirim. Ama yine de binlerce şükür diyerek zeytinlerimizi toplamaya devam ediyoruz. Zeytinleri toplarken geçmiş yıllarda yaptığımız ama ağaçlarda büyük verim kayıplarına neden olduğunu öğrendiğimiz sırıkla çırpma yerine elle veya el tırmıkları ile toplama konusuna özen gösteriyoruz.

Bütün günümüzün geçtiği tarlalarda zeytin hasadı yaptıktan sonra zeytinyağını çıkarmak üzere akşam gittiğimiz zeytinyağı fabrikasında zeytinimizin el değmeden işlenmesi ve sonuç olarak sıfıra yakın asit ölçüsünde yağ elde etmemiz bütün yorgunluğumuzu almaktadır. Biz üç aileyiz kendi ihtiyacımız olan zeytinyağı miktarını ayırt ettikten sonra kalanını satarak aile ekonomimize destek sağlamaktayız. Şuan bizim gibi tarlalarda zeytin toplayan tüm vatandaşlarımıza mahsullerinin  bereketli olmasını diliyorum.

Ayrıca düzenlenen zeytin festivali ile Zeytinimizin ve Zeytinyağımızın  ön plana çıkmasında ve adını duyurmasında  yapılan çalışmalardan dolayı Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’ya teşekkür ediyoruz.”dedi.

Zeytin sezonunun kendileri için önem arz ettiğini ifade eden Filiz Taze; ”Gördüğünüz gibi kimimiz ağaçta, kimimiz boyumuzun yettiği dallarda kimimiz ise ağaç diplerine serdiğimiz brandalar üzerinde dayanışma içerisinde zeytinlerimizi topluyoruz. Gün boyu burada olduğumuz için yemek ve kahve molalarımızda burada gerçekleşmektedir. Bu anlamda bizlere büyük iş düşmektedir. Aile bireylerimiz ve komşularımız ile bir arada zeytin toplamak bizler için oldukça keyifli olmaktadır. İnşallah herkes için bereketli bir sezon olur.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.