ANTAKYA LEZZET FESTİVALİ HATAY’A HEM HAREKETLİLİK HEM DE CANLILIK GETİRECEK

ANTAKYA LEZZET FESTİVALİ HATAY’A HEM HAREKETLİLİK HEM DE CANLILIK GETİRECEK

Hatay’ın turizm, gastronomi ve kültür alanında tanıtımı için çalışmalarını sürdüren Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği yeni bir organizasyon ile yine büyük bir tanıtıma öncülük yapmaya hazırlanıyor.

Hatay Valiliği himayelerinde, ATSO ve Antakya Belediyesi katkılarıyla ve Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği organizasyonunda gerçekleştirilecek olan 20, 21 ve 22 Mayıs 2022 tarihlerinde Antakya’da Vali Ürgen Alanı Parkı’nda düzenlenecek.

Antakya’da “Lezzet Rotanız Antakya Olsun” sloganıyla ilk kez yapılacak olan Antakya Lezzet Festivali başta Hatay halkı olmak üzere çevre illerden ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye hazırlanıyor. Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan ve Başkan Yardımcısı Beyhan Tanır, yapılacak olan festival öncesinde Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek bilgi verdiler. Yapılacak olan festival ile ilgili bilgiler veren Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, “Yıllardır özlemi çekilen ve somut olarak hayata geçirilemeyen festivalin ilkini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Antakya’ya yakışacak olan Antakya Lezzet Festivali’nin gerçekleşmesi için destek ve katkılarını esirgemeyen başta Hatay Valisi Rahmi Doğan olmak üzere Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e teşekkür ediyorum.” dedi.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ YEMEKLER YENİDEN TANITILACAK

Antakya’da yapılacak olan Antakya Lezzet Festivali’ne katılmak isteyen firmaların başvurularını almaya başladıklarını belirten Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, “Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Medeniyetler Şehri Hatay’ımızın bu festivale ihtiyacı olduğu aşikardır. Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği olarak 20, 21 ve 22 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak olan Antakya Lezzet Festivali’nin ilkini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yapacağımız festivalde bir yandan Hatay’ın eşsiz yemeklerini yapan firmalarımız yer alırken, diğer yandan da unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimiz ve Hatay’ımızın tescilli yemeklerinin tanıtımını da gerçekleştirmiş olacağız. Gastronomi alanında faaliyet gösteren tüm firmalarımızı festivalimizde görmek istiyoruz. Festivalimize katılmak isteyen firmalarımız 29 Nisan 2022 tarihine kadar 0549 669 8997 numaralı telefon ile irtibat kurabilir. Yapılacak olan festivale tüm vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi davet ediyor, festivalin Hatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.