AVRUPA BASINI BERTUĞ’U KONUŞUYOR!

AVRUPA BASINI BERTUĞ’U KONUŞUYOR!

Ermenistan maçında sonradan oyuna dahil olup beraberlik golünü atan Bertuğ Yıldırım kariyerindeki müthiş çıkışla dikkat çekiyor.
Hatayspor’a transfer olduğunda 175 bin Euro olan piyasa değerini 30 kat artırıp 5.4 milyon Euro bonservisle Rennes’e gitti.
Ermenistan maçında 80. dakikada girip 8 dakika sonra attığı golle Milli Takımı adeta ipten alarak Türkiye’nin gündemine oturan Bertuğ Yıldırım’ı yetiştiren alt yapı hocası Köksal Uzun Hürriyet’e anlattı.
ALT YAPI HOCASI KONUŞTU
Sarıyer’in alt yapısında yetişen, profesyonel olarak ilk maçına 16 yaşındayken, 4 Mayıs 2019’da Uşak ile oynanan 2. Lig maçında çıkan Bertuğ sonra müthiş bir ilerleme kaydetti. 2 sene sonra Hatay’a transfer oldu. Hatay deprem sonrası ligde çekilince sezonun kalan bölümünü Antalya’da geçirdi. Yeniden Akdeniz ekibine dönüp bu sezon ligde 3 maça çıktıktan sonra ise 5.4 milyon Euro bonservisle Fransız ekibi Rennes’e transfer oldu.
AHMET YILDIRIM İLE BOYUT ATLADI
Yetiştirici antrenörü Köksal Uzun, Bertuğ Yıldırım’ı şu sözlerle anlattı: “Bertuğ, Sarıyer Futbol okuluna 10 yaşında geldi. Ben de 13-18 yaş aralığında yetiştirici hocalığını yaptım. Basamakları hızla çıktığı için çok büyük gurur duyuyorum. Sarıyer’de Ahmet Yıldırım gelene kadar Bertuğ’a çok fazla imkan sunan teknik adam olmadı. Oysa Bertuğ oynadığı bütün yaş gruplarında ön plana çıkmış farklı bir oyuncuydu. Ahmet Yıldırım, Bertuğ’u hemen fark etti ve ilgilendi, onu takım içinde onore etti, süre verdi. Daha sonra hemen yuvadan uçtu. Gelişmesinde Ahmet Yıldırım’ın, Ömer Erdoğan’ın ve Volkan Demirel’in de payı çok büyüktür, hepsine teşekkür ederim. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.