HATAY’DA ALTYAPI YAĞIŞLARA TESLİM OLDU

HATAY’DA ALTYAPI YAĞIŞLARA TESLİM OLDU

HATAY’DA ALTYAPI YAĞIŞLARA TESLİM OLDU

Hatay’da etkili olan sağanağın ardından, Asi Nehri ve derelerin taşması sonucu çok sayıda evi su bastı. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 10 yıldır alt yapı yapıyoruz şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Hatay Büyükşehir sorumluluğundaki ana caddeler altyapı yetersizliğinden dolayı adeta nehir yataklarına döndü. Bir kaç gündür ilimizde devam eden yağışlar kentin bir çok noktasında alt yapının yetersiz olduğu belki de hiç olmadığını ortaya çıkardı. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın
her ortamda iddia ettiği gibi Hatay’da altyapıya yatırım yapıyoruz şeklindeki beyanatları son yaşanan yağışlarla birlikte yapılan alt yapıların ciddiyetten ne kadar uzak olduğunu ortaya çıkardı.Antakya ,Defne Samandağ ve İskenderun ilçelerinde ana caddelerde çok sayıda konut ve işyeri sular altında kalırken Asi Nehri’nin taşması sonucu nehir yatağına yakın tarım arazileri sel suları altında kaldığı görüldü. Antakya İlçesinde Hatay Havalimanı yolu kısmen kapanırken yeni Devlet Hastanesi çevresi ve yolu
göle döndü. Samandağ ilçesine bağlı Çöğürlü Mahallesi’de de
Asi Nehri ve derelerin taşması sonucu birçok evi su bastı. Yeşilada Mahallesi’nde yollar kapanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Kuşalanı Mahallesi’nde aracında mahsur kalan bir kişiyi ise itfaiye ekipleri kurtardı.
HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.