BARO’DAN O İSME SUÇ DUYURUSU

BARO’DAN O İSME SUÇ DUYURUSU

Bir dönem Gelinim Olur Musun programında yer alan Sinem U.’nun, hayvanlara su verilmediği iddiasıyla Hatay halkını nefret söylemleri nedeniyle Hatay Barosu suç duyurusunda bulundu.

Büyük felakette derinden etkilenen Hatay’da birçok sorun devam ederken Hataylı depremzedeler bir yandan da sosyal medyadan yapılan saldırılara maruz kalıyor. Bir dönem yayınlanan Gelinim Olur Musun programında bulunan Sinem U., sokak hayvanlarına su verilmediği iddiasıyla sosyal medya hesabından Hatay halkına yönelik ağır ifadeler kullandı. Daha önce de polis memurlarına hakaret suçundan adli para cezası alan U., “45 derecede bir hayvan su içmesin diyorsanız, başınıza gelen her şeyi hak etmişsinizdir”, “Keşke ölseydiniz depremde”, “Ben böyle hayvan düşmanı şehir görmedim”, “vicdansız yaratıklar”, “Hatay’da insan kalmamış” gibi ifadeler kullandı. Sinem U., paylaşımları sonrası kendisini uyaran sosyal medya kullanıcılarını da dava açmakla tehdit etti.

AÇIKALIN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Büyük tepki çeken açıklamaları sonrası Hatay Barosu, Sinem U. hakkında “Halka hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama”, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu. Hatay Baro Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın, “Olaylara kendi penceresinden bakan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ve özellikle de Hatay’ı hedef alıp hakaret eden kişi ve toplulukların arttığını üzülerek gözlemliyoruz” dedi. “Bu zihniyet ve temsilcileriyle hukuki olarak sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını” belirten Açıkalın, “son günlerde hayvan haklarını bahane ederek deprem mağdurlarını nefret söylemi ile aşağılayan Sinem U. adlı sosyal medya kullanıcısı ile ilgili hukuki süreci başlattık ve takipçisi de olacağız” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.