BAŞKAN SARI’DAN HBB’YE ARITMA TESİSİ VE MEZARLIK YERİ ÇAĞRISI

BAŞKAN SARI’DAN HBB’YE ARITMA TESİSİ VE MEZARLIK YERİ ÇAĞRISI

AK Parti Hatay İl Teşkilatı’nın basınla buluşma programında konuşan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, HBB’nin araç kiralama ihalelerini, Altınözü’ne yapılacak arıtma tesisi ve mezarlıkla ilgili son durumu değerlendirdi. Başkan Sarı, “Her denetim döneminde şunu tespit ediyoruz. İhale yapılıyor, kurallara uygun. İhaleye katılan firmalar örneğin sizin 68 milyona vereceğiniz ihaleyi ben 38 milyona yapacağım diyorlar. Ama 38 milyona verilen teklif eleniyor. 68 milyona veriliyor. Yine benzer şekilde 54 milyon teklif veren firma eleniyor. 84 milyon teklif veren firma ihaleyi alıyor. 2014’ten 2021’e kadar böyle devam etmiş. Bu durumu takdirinize sunuyorum” diye konuştu.

YANLIŞ BİR KARAR VERİLİYORSA BUNU DÜZELTELİM

Altınözü’ne yapılacak Arıtma Tesisi ile ilgili konuşan Başkan Sarı, “Defne halkının düştüğü duruma düşmek istemiyoruz. Geçen hafta itibariyle İller Bankası Bölge Müdürümüzü iki gün üst üste Altınözü’nde ağırladık. HATSU Müdürü ve yardımcısını ilçemize davet ettik. Yeni bir arıtma tesisi projeleri var. İhaleye verdiler, şu an uygulama aşamasında. Ne olur bu yeri bir daha inceleyin. Beraber bir istişare yapalım. Yanlış bir karar veriliyorsa bunu da düzeltelim. Belediye hizmet binamızın yan tarafına yapılacak bir inşaat söz konusu” sözlerini kullandı.

HBB’YE MEZARLIK YERİ TAHSİS EDELİ 2 YIL OLDU

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettikleri mezarlık alanı hakkında da bilgi veren Başkan Sarı, hazineye ait 20 dönümlük bir araziyi mezarlık kompleksi yapılması için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde tahsis ettiklerini ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen hala mezarlık yapımına başlanmadığını söyledi. Başkan Sarı, konuyla ilgili açıklamasında “7 yıldan beri bağırıyorlar yer yok yer yok diye. Haziran 2019’da 20 dönümlük bir alanı tahsis ettik. Haziran 2021’de 2 sene dolacak ama ne yazık ki hala bir kazma bile vurulmadı” ifadelerine yer verdi.Başkan Sarı konuşmasında tüm vatandaşları, Altınözü’nde yapılan turistik tesisleri görmeye davet etmeyi de ihmal etmedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.