BAŞKAN SAVAŞ VE TURUNÇLU ARITMA

BAŞKAN SAVAŞ VE TURUNÇLU ARITMA

1970 Yıllarda son derece ilkel yöntemlerle Defne ilçesinin kalbinde, Turunçlu mahallesinde kurulan sözde arıtma tesisi, bugün sadece o çevrede yaşayan 50-60 bine yakın insanın yamanını tehdit etmiyor, aynı zamanda bulunduğu bölgenin doğal yaşamınıda alt üst eden ve bütün yöresini adeta haşere yuvası haline dönüştüren, bu arıtma tesisine artık hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır.

  Bu çirkin abidenin ortadan kaldırılması için Defne Belediye meclisi oy birliği ile karar aldı. Defne CHP ilçe örgütü ( bu çirkinliği buradan kaldırın) diyerek halkın  talepleri doğrultusunda isyan ediyor. ATSO bakanı Hikmet Çinçin yıllardır bu çirkinlik buradan kaldırılsın diye çağrılarda bulunuyor. Üstelik bu çağrılarını arıtma tesisinin önünde kameraların önüne geçerek dillendiriyor. Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başkanı Abdulkadir Teksöz, bu arıtmanın buradan kaldırılması için önümüzdeki günlerde başlatılacak ve tesis önünde kurulacak direniş çadırında nöbet tutacağını kamuoyuna ilan ediyor.

     Hatay’da 14 meslek odasından oluşan HAMOK en son yayınladağı bilimsel rapor ile bu tesisin hem insan yaşamını, hem insan sağlığını hemde doğal yaşamı tehdit ettiğini ortaya koyuyor. Ancak bütün bunlara ramen bu tesisi buradan kaldırmakla yükümlü olan HBB  başkanı Lütfü Savaş, ne bu sivil toplum örgütlerini dinliyor nede Turunçu ve çevresinde yaşayan binlerce insanın haykırışlarını duymamazlıktan geliyor. Hatta yukarıda adlarını saydığımız sivil toplum örgütlerini, Defne Belediye meclis üyelerini ve de Defne CHP ilçe teşkilatı ile alay edercesine bu yöreye 52 adet Hobi yaşam alanı kurduğunu çektiği bir video ile kamuoyuna duyuruyor. Başkan Savaş’ın bu hareketi Turunçlu ve çevresinde bulunan mahellelerde yaşayan binlerce insan için (Hakaret olarak) algılandığını açıkça ifade etmek gerekiyor. Üstelik bu 52 Hobi yaşam alanını kimler için ve hangi amaçla bu bölgeye kurduğunu anlatmıyor. Bu bölgede yaşayan insanların böylesi Hobi yaşam alanlarına ihtiyaç duyduklarını sanmıyoruz.

     Bu yaşam alanları projesi olsa olsa HBB başkanı Lütfü Savaş’ın EXPO – HADO gibi eksantrik projelerinden biri olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Başkan Savaş seçim dönemlerinde bu çirkin arıtma tesisini mutlaka buradan kaldıracağım şeklinde kamuoyuna yüzlerce açıklama yaptığını biliyoruz. Ama bugün verdiği bu sözlerin arkasında durmadığı için binbir dereden bahaneler getirip Defne halkını kandırmaya devam ediyor. Üstelik eşi prof. Dr. Nazan Savaş bilir kişi heyeti üyesi sıfatıyla imzaladığı raporda Turunçlu arıtma tesisinin ya buradan taşınması yada kapatılması için hazırlanan bilimsel rapora bilim adamı sıfatı ile imza attığını ATSO başkanı Hikmet Çinçin kamuoyuna ilan etmiş bulunuyor. Ama Nazan hanım arıtma tesisi ile ilgili tartışmaların adeta arşa yükseldiği bu dönemde her nedense altına imza attığı raporu sahiplenmediği gibi, (Dut yemiş bülbüle dönmüş) görünüyor.

    HBB başkanı Lütfü Savaş’a Yüzelli bin nüfüslu Defne ilçesi halkının yüzde doksan oranında oy desteği verdiğini biliyoruz. Böylesi yüksek bir oy desteğine karşılık başkan Savaş’ın Defne halkına karşı biraz daha duyarlı olması gerekmiyor mu ? Ama başkan Savaş (Ben CHP adayı olduğum sürece bu bölgenin halkı Koyun sürüsü misali bana oy vermek zorunda) bir anlaşıya sahip olduğu görülüyor.

    Ve son sözümüz başkan Savaş’a ; Okuma Yazma Oranının Yüksek Olduğu, Sosyal Ve Kültürel Olarak, Hatay’ın 15 İlçesinden Daha Yüksek Bir Yapıya Sahip Defne İlçesi’nde Yaşayan Binlerce İnsan , İki Seçimdir Sizi Adeta Bayraklaştırıyor. Ama Bu İnsanlar, Yaşamlarını Kolaylaştıracak Belediyecilik Hizmetlerini Sizden Alamayınca, Birgün Sırtlarını Size Döneceğini Lütfen Aklınızda Bulundurun. Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.