BAYRAKDAR KENT SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

BAYRAKDAR KENT SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Memur-Sen Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim bir-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Hatay’ın deprem sonrasında devam eden sorunlarına dikkat çekti.

Başyrakdar, 6 Şubat depreminin üzerinden 5,5 ay geçmiş olmasına rağmen bazı alanlarda önemli mesafeler alınmış olsa da bazı alanlarda da bir arpa boyu yol gidilmiş değil. Su sorunundan, Telekom’a, elektrik sorunundan haşere ile mücadele konularına değin biriken bu sorunları kim çözecek dedi. İşimiz sendikacılık olduğu için az hasar gören sendika binamıza işler hale getirmek için 5 aylık bir sürenin geçmesi gerekiyormuş diyen Başkan Bayrakdar, yaptığı açıklamada “Medeniyetin vazgeçilmezi şebeke suyunu binamızın bulunduğu mahalleye, sokağa getirinceye kadar epey bir uğraş verdik. Merak ediyorum şehirde yaşanabilecek çok az bir yer kalmış olmasına rağmen buralara neden sağlıklı bir şekilde su verilemiyor. Ev kiraladım kiraladığım eve bir aydan beri geçemiyorum. Nedeni Hatsu’nun hala o bölgeye su veremeyişi. Neden diye soruyorsunuz şebekelerde patlak var tamir edilmesi gerekir deniyor. Şebekenin patlağını vatandaş mı tamir edecek? O bölgede en az 5-10 tane bina var az hasarlı ve insanlar evlerine geçmeyi bekliyor. Eşini çocuğunu İstanbul’dan Ankara’dan başka illerden getirmek istiyor. Vatandaşa bu çileyi yaşatmanın kime ne faydası var bilmiyorum.

SU SORUNUNU KİM ÇÖZECEK?

Başka bir sorun internet. Müracaat ediyorsunuz artık iş yerinizde internetsiz iş yapabilmeniz neredeyse mümkün değil. Telekomdan gelen cevap o bölgede tesisatlar hasar görmüş tamir edilmeye bekliyor. Ne zaman internet bağlanır diye soruyorsunuz cevap yok. Sonra gidip özel şirketlerden aylık paketler alıyorsunuz abone olduğunuz telekomdan değil özel şirketten hizmet alıyorsunuz.

NE ZAMAN ÇÖZECEK?

Diğer bir sorun Elektrik. Elektrik olmadığında Diğerleri de zaten otomatikman olmuyor. Bir haftadan beri günde 4-5 saat 5-6 saat elektrik kesiyor. Barut Olmayınca nasıl hiçbir Savaş aracını kullanamıyorsanız elektrik olmayınca da diğer işleri de yapamıyorsunuz. Soruyorsunuz elektrikleri niye kesiliyor ne zaman gelecek diye akşam beşe kadar elektrik yok her gün.

ELEKTRİKLER NE ZAMAN DÜZENLİ OLARAK VERİLECEK?

Diğer bir sorun sinekler. Ağzınıza burnunuza giriyor elinizi sürekli yüzünüzün önünde sallamaktan bir hal oluyorsunuz. Etraf çöp dolu rastgele etrafa akıtılmış pis sular. Ve ilaçlama yok. Var da ben mi görmedim bilmiyorum.

HAŞERE İLE MÜCADELE SORUNUNU KİM ÇÖZECEK?

Diğer bir sorun hırsızlık. Kendi binalarımıza giremiyoruz ama bizim giremediğimiz binalara birileri girip oradan su saatine varıncaya kadar çalıyor. Kapıları kilitlemiş olmanız bir işe yaramıyor. Kapıları kırıp içeri giriyorlar Neyiniz var neyiniz yok alıp götürüyorlar. Çalan çaldı Atı alan Üsküdar’ı geçti Kim getirecek vatandaşın çalınan malını geri?
Maksadım kimseyi karalamak falan değil. Yetkililer yetkilerini kullansınlar gereğini yapsınlar.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.