ÇALIŞKAN’DAN HATAY SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

ÇALIŞKAN’DAN HATAY SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Hatay’ın #deprem sonrasında yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıdı.

Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada deprem bölgesi Hatay’ın sağlık, su ve gıda başta olmak üzere acil çözülmesi gereken sorunları için yetkililere çağrı da bulundu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan Çalışkan, “Hatay, deprem felaketini en büyük acıyla yaşamış bir şehirdir. Bu açıdan, bu acılar taze olduğundan bunu hem meclis, hem hükümet hem de halkımız tarafından sürekli gündemde tutulması önemlidir” dedi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

Hatay’da deprem sonrasında ortaya çıkan sorunlara dikkat çeken Çalışkan, “Hatay’da çok acil sorunlar içerisinde öncelikli olarak, salgın hastalıkların yayıldığı su ve gıda sorununun yoğun olduğu, sağlık hizmetinin yeterince alınamadığı, rızasız kamulaştırma yapıldığı, halkın psikolojik desteğe fazlasıyla muhtaç olduğu, kira yardımı almadığı ve ulaşım sorunun yaşandığı bir dönemde. Bunun dışında Hatay Havalimanı’nın acilen faaliyete geçmesi, bütün bunlarla beraber öğretmen atamalarında deprem bölgesindeki adaylara öncelik tanınması, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerine geliştirme ödeneği acilen verilmeli” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.